Cały wic polega na tym, żeby nauczyć jak wyostrzać obrazek pośredni. Mnie ta metoda się sprawdza, zarówno do skanów z kliszy jak i cyfrowych fotosów, ale nie trzymam się sztywno parametrów, które podałem.
Szukaj
Cały wic polega na tym, żeby nauczyć jak wyostrzać obrazek pośredni. Mnie ta metoda się sprawdza, zarówno do skanów z kliszy jak i cyfrowych fotosów, ale nie trzymam się sztywno parametrów, które podałem.
Na moim monitorze ostrzejsza wersja wygląda lepiej. Osobiście nie przepadam za takim efektem 'dreamy', który często widać u landszaftowców.
to be a rock and not to roll
Słuchajcie, jak długo może Nex wytrzymać na BULB? Grzeje się toto przy ekspozycjach dłuższych niż 5min?
Zapewne wiele zależy od temperatury otoczenia. W temperaturze "pokojowej", czyli 20-25 stopni C, moj NEX-3 nie buntował się przy filmowaniu jednym ciągiem do swojego limitu, czyli 30 minut. Na wakacjach, przy temperaturze otoczenia 35-40 stopni C, czasami pojawiał się komunikat o nagrzanej matrycy po kilku minutach filmowania.
Mogą się pojawiać jakieś niepożądane efekty w narożniku matrycy co jest blisko baterii, bo ta się potrafi nieźle rozgrzać.
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 19-12-2013 o 17:52
witam
tak sobie czytam o tych nex-ach i czytam... aż postanowiłem iść do MM i pooglądać wersję szóstą... wstępnie wrażenia pozytywne jak najbardziej, ale nie przeszkadza Wam tak na co dzień głośność migawki??? nie myślałem że aż tak hałasuje![]()
… rzekł zbydo.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Mam hełm i nie lękam się Ciebie.
Skontaktuj się z nami