A, co mi tam,
Jeszcze jeden ogon dam...
Szukaj
A, co mi tam,
Jeszcze jeden ogon dam...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
E dwudziestka dojechała. Sweet little shit. W dodatku z zabawną osłoną, dobrze, że dekiel pasuje zarówno na szło jak i osłonę, bo osłon nie zwykłem używać.
Dołączona makulatura więcej zajmuje i waży niż samo szkło. Nie wiedzieć czemu dołączyli tez instrukcję obsługi do kart pamięci.
Karta gwarancyjna jest w wersji europejskiej, ale znajduje się na niej tylko informacja, że warunki gwarancji są w sieci. Niemniej jednak została podbita przez sklep. Osobno dostałem rapagon.
Jak dojedzie body, to zobaczy czy funguje wszystko jak powinno.
To tyle unboxingu w wersji pisanej.
Grunt to stopniowanie napięcia![]()
Panowie, nie wyrzucajcie exif-ów ze swoich fotek.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Czy zeby otworzyć na oścież fdn 50 1.4 muszę go nakręcić chociaż na adapter?! Dotarło do mnie to szkiełko, i wlasnie z tylnym deklem przysłona trochę reaguje ale w małym zakresie, blisko pełnego zamknięcia. Poza tym to bardzo malutki obiektyw, niewiele większy niż Pezet (16-50). Uspokujcie mnie z tą przysłonaCzekam na adapter:/
http://rmn1.pl Sony i telefon.
Ostatni raz miałem w ręku obiektywy FD (n) jakieś 30 lat temu, ale pamiętam, że ponieważ przy montowaniu obiektywu w aparacie zewnętrzna część obiektywu obraca się wokół wewnętrznej, różnie dziwne rzeczy dzieją się z jego mechanizmami. Żeby przysłona zadziałała gdy obiektyw nie jest podłączony do aparatu albo pierścienia pośredniego typu FD, dźwignię przysłony trzeba przesunąć i zablokować za pomocą specjalnego łukowatego "dinksa", przeznaczonego specjalnie do tego celu. Canon produkował i sprzedawał taką blokadę jako akcesorium. Teraz z niektórymi adapterami do obiektywów FD taki "dinks" jest dostarczany, np. tu: http://allegro.pl/adapter-samsung-nx...620712494.html Jak napisano w opisie tej aukcji: "W obiektywach FD ze srebrnym ruchomym pierścieniem mocowania wystarczy przełączyć dzwignię, w nowszych z czarnym pierścieniem (tzw. NEW FD) należy zablokować popychacz przysłony klinem który jest w komplecie (jak na zdjęciu)"
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 16-10-2013 o 12:10
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami