Close

Strona 520 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2042047051051851952052152253057062010201520 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 191 do 5 200 z 23962

Wątek: Sony NEX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Kurcze Mariusz, bo znów zanabędę Fujiana! Wszystko przez Ciebie
    Tak przy okazji zapytam. Zwróciłem uwagę na taką aukcję:

http://allegro.pl/kamera-sony-nex-vg...334427435.html

Wynika z niej, że SELP 16-50 pokrywa FF. Czy ta możliwe?
    Nie. Kamera ma pewnie tryb pracy w cropie. Ale to trochę bez sensu

Domyślnie

Dobra, zrobiłem niedawno trochę HDRów nexem i mam kilka przemyśleń (wynikających głównie z popełnionych błędów) którymi pragnę się podzielić Zakładałem że chcę aby zdjęcia miały większą rozpiętość tonalną ale w miarę możliwości nie wyglądały zbyt HDRowo

1. Nie używajcie HDRów jak macie wystarczającą rozpiętość tonalną bo robi się 'komiksowy' efekt który się już chyba większości przejadł.
    2. Ustawiajcie HDR na aparacie na LOW, i tak potrafi przy tym ustawieniu za mocno pojechać
    3. Zmierzcie światło w dobrym miejscu kadru, zależnie czy będzie na światła czy na cienie HDR wyjdzie skrajnie różny! Albo przesunąć EV na +/-, przy HDRach można na to wpływać więc korzystajcie z tej możliwości
    4. Unikajcie niebieskiego nieba, często robi się coś podobnego do 'tęczy' złożonej z niebieskich odcieni, tracą płynność przejść (podejrzewam że przy innych jednolitych powierzchniach z innymi kolorami będzie ten sam efekt ale niebo się często pojawia).
    5. Warto trzymać aparat nieruchomo Natomiast ruchome obiekty czasem wychodzą dobrze ale to nie norma.
    6. Przy HDR aparat trochę UCINA marginesy więc jak dokładnie kadrujemy aby np. coś było na krawędzi albo wychodziło z narożnika to nie koniecznie tak potem będzie...;]
    7. HDRy można obrabiać dodatkowo aby zmniejszyć wyostrzenie czy nasycenie aby wyglądały bardziej rzeczywiście. Można je też zczarnobielić.

I kilka moich prób 'grzecznych' HDRów które może nie wyglądają jeszcze do końca jak bym chciał ale nie wypada nie podać przykładów:P

Domyślnie

Wybieram ostatnie - jakbyś nie napisał że to hdr, to bym się nie domyślił i chyba o to chodzi. Najbardziej hadeerowato wygląda niestety trójka.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Loki - oba fajne, ale drugie bardziej gada

Ja wyjechałem dzisiaj na rower i tylko nacisnąłem mocno pedały, to słońce zaszło. Mam tylko to:

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Loki - oba fajne, ale drugie bardziej gada

Ja wyjechałem dzisiaj na rower i tylko nacisnąłem mocno pedały, to słońce zaszło. Mam tylko to:

Ostatnie fajne lubię podobne klimaciki.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To ja nigdzie dzisiaj nie wychodziłem...

fujian + OOC B&W

edit:
    Mariusz - dla mnie dwójka bardzo klimatyczna. Fajne kolorki.
    Ostatnio edytowane przez matys ; 28-06-2013 o 23:26
    .

Domyślnie

Endrju - co za rasa? On chyba w kolorze byłby podobny jak w cz/b?

Domyślnie

Wygląda na "Brytyjczyka". Szary wpadający w niebieski i bursztynowe oczy ... nawet nie wygląda ale to jest właśnie kot tej rasy
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Brytyjski niebieski zapewne
    FX był i się zmył...

Strona 520 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2042047051051851952052152253057062010201520 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów