Close

Strona 497 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3974474874954964974984995075475979971497 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 961 do 4 970 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Przepraszam ze zmienię temat ale nie chcę zakładać nowego wątku .mam takie pytanie czy w nex6 rozpoczęcie nagrywania można przypisać do innego przycisku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Bawiłem się ostatnio przez vhwilę w Euro NEXami i zwróciłem uwagę, że mają strasznie głośne migawki. Nie wiem jak inne bezlusterkowce ale trochę to denerwujące. W moim D40 jest dużo ciszej.
    To prawda Nex-y sa glosne, w sumie nie wiem co glosniejsze czy Nikon d90 czy Nex, powiedzialabym ze bardzo porownywalne, ale jesli mialabym oba porownac do bezlusterkowca nx1000 to Samsung jest o wiele cichszy.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

jpg z puchy
    sigma 24/2.8 @4.0
    Ostatnio edytowane przez matys ; 10-06-2013 o 09:37
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    Jakby ktoś klikał w link z moim filmem, to w tej chwili jest to zawartość niedostępna .
    Wrzucę dopiero pojutrze na youtube czy inne vimeo..
    http://youtu.be/Z3-xZo9d99Q

ok, to jest

Domyślnie

Czy ktoś z Was ma szybkę GGS na nexie? Dotyk powinien działać, natomiast jak z obrazem? Bardziej się odbijają refleksy?

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Ja mam szybkę, nie ggs'a, ale spostrzeżenia są takie:
    większy spokój, dotyk działa bezproblemowo (to już było), na pewno refleksy są większe, ale nie do końca.

Przemyślenia własne...
    Jak nie miałem szybki, to ekranik brudził się od byle palucha, co doprowadzało mnie do szewskiej pasji, bo od razu tego palucha widziałem na ekranie, a tego co pod nim na ekranie już nie. Dodatkowo wyczyszczenie tego palucha było może nie mordęgą, ale na pewno nie pestką. Po założeniu szybki różnice są takie, że refleksy może i są większe, ale bez przesady, ale za to wyszyszczenie palucha (który już tak nie rzuca się w oczy) można zrobić jedną ręką o spodnie, rękaw, koszulę, cokolwiek, ze skutkiem co najmniej zadowalającym i na pewno bez obaw o uszkodzenie powłoki ochronnej.

Napiszę jeszcze raz, bo też już pisałem...
    Warto zwrócić uwagę, żeby szybka miała wcięcie w lewym dolnym rogu na czujkę natężenia światła, bo inaczej będzie zrobić tak jak ja, czyli wyskrobać czarną farbę ze spodu szybki, żeby czujka była na wierzchu...

Ostatnio edytowane przez matys ; 10-06-2013 o 12:09
    .

Domyślnie

Dzień dobry!

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

matys - dzięki

A przy okazji - wczoraj takie błyski udało mi się podczas godzinnego ślęczenia upolować Byłyby pewnie lepsze ale co się oderwałem na chwilkę od aparatu to akurat waliły

Domyślnie

Śliczne!
    A zachowałeś BHP?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Burza była już daleko, strzelałem ze 135mm

Strona 497 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3974474874954964974984995075475979971497 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów