Close

Strona 364 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2643143543623633643653663744144648641364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 631 do 3 640 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

LR4, mój preset importowy dla nex 5n (zresztą ten sam stosuję dla d700, tyle że tam dodatkowo z profilem d2x2): wb as shot, auto tone, clarity +40, vibrance +20. Na tym konkretnym zdjęciu dwa skośne gradienty +1EV po obu stronach ulicy i pewnie ściągnięte highlights i podbite shadows dla wow-effectu.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Aha! Adobe to czyta, więc w Lr5 będzie suwak "WOW-effect".
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Aha! Adobe to czyta, więc w Lr5 będzie suwak "WOWeffect".
    Muszę się z tym trochę przystopować, wiem. A nowy proces w LR4 jest naprawdę super (względem LR3; gdyby jeszcze tak nie mulił...). Szczególnie użyteczne jest highlights i shadows w gradiencie/masce.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

W masce ani gradiencie jeszcze nie stosowałem... Bo się wstydziłem...
    Kolejne z Biotara 1.5/75: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...68#post3065568.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Polami, polami, po miedzach, po miedzach,
    Po błocku skisłym, w mgłę i wiatr
    Nie za szybko, kroki drobiąc
    Idzie wiosna, idzie nam.

Podpisuję się pod komentarzem Radka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Muszę się z tym trochę przystopować, wiem. A nowy proces w LR4 jest naprawdę super (względem LR3; gdyby jeszcze tak nie mulił...). Szczególnie użyteczne jest highlights i shadows w gradiencie/masce.
    Jak Ci muli LR4 to powylaczaj niepotrzebne tryby pracy. Ja zostawilem tylko library i develop, reszte wywalilem - od tej pory jest 10x szybciej. Nie pamietam jak sie to robilo dokladnie, bylo trzeba zmienic nazwy jakichs plikow w folderze LR - wygooglasz sobie

Wysyłane z mojego N90DC_S za pomocą Tapatalk 2
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    LR4, mój preset importowy dla nex 5n (zresztą ten sam stosuję dla d700, tyle że tam dodatkowo z profilem d2x2): wb as shot, auto tone, clarity +40, vibrance +20. Na tym konkretnym zdjęciu dwa skośne gradienty +1EV po obu stronach ulicy i pewnie ściągnięte highlights i podbite shadows dla wow-effectu.
    Mariusz...możesz zamieścić to zdjęcie bez obróbki ?
    Dobrze by było aby amatorszczyzna /taka jak ja/ mogła sobie potrenować na tym zdjęciu Twoje ustawienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Mariusz...możesz zamieścić to zdjęcie bez obróbki ?
    Dobrze by było aby amatorszczyzna /taka jak ja/ mogła sobie potrenować na tym zdjęciu Twoje ustawienia.
    http://www.mediafire.com/?x2bpec26cq6fqql

W paczce raw, jpeg z puszki oraz mój xmp. I ja też jestem amatorszczyzna, i wcale mi z tym nie jest źle.

Domyślnie

Dzień słońca i znowu czekanie...

Domyślnie

No i ECU zakupiony

A gdyby komuś przyszło do głowy zakupienie sigmy 30/2.8 do Nexa w morele.net to serdecznie odradzam - po 4 zmianach terminu realizacji i mało wiarygodnym tłumaczeniu zażądałem zwrotu przedpłaty. Oby redcoon się spisał (ta sama cena - 409zł)
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Strona 364 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2643143543623633643653663744144648641364 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów