Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Przedwiośnie na Ponidziu

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Niby masz kilka dziur w kadrze, ale szczerze mówiąc wcale mi one nie wadzą. Co więcej, bez nich byłoby do kitu, bo klimatu wiosennego dnia z ostrym słońcem odmówić zdjęciu nie sposób.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Super, aż chce się żyć...!
    NIKON

Domyślnie

Panowie, dziękuję.
    Ale w kwestii technicznej: Andrzeju, piszesz "dziury" zapewne dlatego, że nie są odwzorowane plamy na słońcu.
    To ja się, ubolewając oczywiście, pytam - ile EV musiałaby mieć materia rejestrująca obraz oraz potem ta, która go odtwarza, aby na tym zdjęciu było jeszcze widać te plamy zamiast 100% bieli?
    Na początek, bo dalej co z EV ócz widza?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Panowie, dziękuję.
    Ale w kwestii technicznej: Andrzeju, piszesz "dziury" zapewne dlatego, że nie są odwzorowane plamy na słońcu.
    To ja się, ubolewając oczywiście, pytam - ile EV musiałaby mieć materia rejestrująca obraz oraz potem ta, która go odtwarza, aby na tym zdjęciu było jeszcze widać te plamy zamiast 100% bieli?
    Na początek, bo dalej co z EV ócz widza?
    Tak, wiem, są jednak metody pomagające w takich przypadkach oszukać maszynę: statyw, kilka naświetleń z różnym pomiarem światła i składanie w programie. Zawsze tak robię pod warunkiem, że wrodzone lenistwo pozwoli mi na sięgnięcie po trójnóg. Co zdarza się niezwykle rzadko.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jest klimat i czuć, że coś się dzieje. Wkońcu może pojawią się Cumulusy.
    flickr / Rolleicord, Canon

Uprawnienia umieszczania postów