Close

Strona 287 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1872372772852862872882892973373877871287 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 861 do 2 870 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Hm przy 200zł to bym się zastanowił czy brać fujinana... Wolałbym zainwestować w pare różnych starszych szkiełek dających dziwne rezultaty po kilkadziesiąt zł/szt...
    Swoją drogą od dawna mnie kusił np. taki industar 50/3.5:

(źródło zdjęcia: http://www.rangefinderforum.com)

Domyślnie

Fujian smakuje tylko za góra 30 dolców

Nawiązując do trupistyczno-turpistycznych ostatnich serii, wkleję Enta rozmarzonego

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Kurcza felek, ja zamówiłem Fujian-a na ebay-u, a tu u nas za prawie takie same pieniądze:

http://allegro.pl/obiektyw-tv-lens-3...897456057.html
    88 zl vs 211, jak by nie patrzeć, prawie 2,5x drożej :P

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    na deser makro zrobione całkowicie otwartym takumarem 50 1.4 ( który na tej przysłonie prezentuje ładne mydło) plus pierścień pośredni jako dowód, że robiąc zdjęcia obiektywem manualnym też można się pomylić
    IMG
    Nosiłem się z zamiarem kupienia czegoś do makro od jakiegoś czasu, a zdjęcie powyżej skutecznie mi o tym przypomniało
    Zamówiłem z kitajcowa pierścionki makro do nexa, całe 24 zł. Gdyby ktoś był zainteresowany to zostawiam link: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...E:L:OC:PL:3160
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Hmmm a z tymi pierścieniami nie będzie się chyba dało na nexowych szkłach ustawić ani ostrości ani przysłony? Czy się mylę?

Domyślnie

Mnie za Fujiana pobrali z konta 168,12 pln. 88 pln to chyba promocja.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Ja brałem fujana za 100 w pakiecie z pierścionkiem makro i adapterem oraz przesyłka za ca. 3 dolce.

Muszę też pomyśleć o tych pierścionkach do makro. Tanio a fajna zabawa.
    Co do Af, to w makro raczej zbędne, lepiej jeździć aparatem.

stachmuszel coś mi się zdaje, że możesz mieć do d..py konto
    Ostatnio edytowane przez matys ; 09-01-2013 o 00:27
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Hmmm a z tymi pierścieniami nie będzie się chyba dało na nexowych szkłach ustawić ani ostrości ani przysłony? Czy się mylę?
    Kupilem z mysla o manualach. Ostrosc bedzie sie dalo ustawic w nexowych obiektywach (MF, peaking), ale to bez sensu bo nie mozna zmienic przyslony.

Wysyłane z mojego N90DC_S za pomocą Tapatalk 2
    to be a rock and not to roll

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Kupilem z mysla o manualach. Ostrosc bedzie sie dalo ustawic w nexowych obiektywach (MF, peaking), ale to bez sensu bo nie mozna zmienic przyslony.

Wysyłane z mojego N90DC_S za pomocą Tapatalk 2
    O to to to... dokładnie to miałem na myśli.
    Tak to jest jak się szybciej pisze niż myśli.

Ale i tak pomimo pierścienia ostrości częściej jeździłem aparatem niż poprawiałem raz ustawiony kadr. Bardziej o tym myślałem...
    .

Oszczędny w słowach Awatar desid
    Miasto
    Warszawa/Piaseczno

Domyślnie

Cały urok nexa polega chyba właśnie na tej możliwości zabawy cała gamą mf-ów.
    Zresztą nowoczesność jest mocno przereklamowana i w wielu dziedzinach można zauważyć regres do starych sprawdzonych rozwiązań.

nex siódmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Jesteś pewien że można zmienić ostrość manualnie w nexowych szkłach przez przejściówkę bez elektroniki? Ostrzenie jest chyba 'by wire'... Jak się odłączonym szkiełkiem kręci pierścieniem to się nic nie rusza...

Strona 287 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1872372772852862872882892973373877871287 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów