...no i bedzie trzeba zmienic system, od nowa kompletować. I znowu gonić króliczka
No ale to juz po tym, jak system uznasz za kompletny. Czyli pewnie, jeszcze chwilka pozostała.
![]()
Szukaj
...no i bedzie trzeba zmienic system, od nowa kompletować. I znowu gonić króliczka
No ale to juz po tym, jak system uznasz za kompletny. Czyli pewnie, jeszcze chwilka pozostała.
![]()
Szczerze, to już mnie kusiło i do FUJI X-T10 i do A7, a ostatnio nawet przez chwilę tego nowego Canon'a M5... ale to trwało to chwilę i szybko się wyleczyłem. W FUJI za drogo i AF ponoć nie ten (chociaż opieram się na recenzjach i opiniach), A7 to już trochę klamot i szkła FE (z wyjątkiem 28/2 i tego nowego 50/1.też drogie i sporawe (w porównaniu do szkieł APSC e-mount), Canon pojechał z ceną (zresztą niewiadomo co to w ogóle za cudo). Ogólnie Sony mi odpowiada, a już w ogóle byłoby super jakby wydali SEL 24/1.8 OSS o wielkości, jakości i cenie SEL35 i SEL50, no i jakiś lepszy zoom 16-50
![]()
Zapytam, po ile byl ten Zeiss 24 na allegro? Bo juz go nie widzę. Pytam, bo w "fotoaparaciki" w komisie jest za 2,5 k.
Ten z allegro był (?) po 2699 zł. No właśnie, ciekawe czy ktoś mnie ubiegł. Ostatnio się tutaj pytałem o Zeiss 16-70 i też zniknął po chwili
Ten z fotoaparaciki wygląda też ok. i dają 1 m-c gwarancji (zawsze coś). Myślicie, że to lepsza opcja?
Mi sie wydaje ze lepsza. Zawsze to jakas szansa na to, ze w sklepie/komisie go przetestowali. Zawsze mozna zapytac. No i taniej.
Swoja droga niedawno na allegro byl zeiss 24 w cenie wywolawczej 1,3k - poszedl za niecale 1,5. Tez mnie kusilo, ale na KKMie stwierdzili, ze obiektyw jest upadnięty.
http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=57293
Ostatnio edytowane przez tekkno ; 19-09-2016 o 15:00
Mały przerywnik OT......
gdyby ktoś chciał się zmierzyć z obróbką fajnego RAWa to zapraszam ===>http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=275855
Tomku, Ty żyjesz?!?!
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Dzisiejsze z NEX-6 i LOMO T-43
SONY A7III ; SONY A3000 Full Spectrum
Skontaktuj się z nami