Close

Strona 2168 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1168166820682118215821662167216821692170217822182268 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 671 do 21 680 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

@ Michał - spoko
    Do siebie biorę o tyle o ile, raczej pisałem w odniesieniu do "teoretycznej" grupy wklejających zdjęcia kiepskie, pewnie nawet Pan Ahab Moderator nie miał na myśli jedynie moich zdjęć. Ale ponieważ siłą rzeczy, ze względu na mizerne me doświadczenie, foty me dobrymi być nie mogą (raczej przypadkiem coś wyjdzie), to niejako na swoim przykładzie chciałem się odnieść co do pewnych zasad. Ani się nie kryguję, ani nie mam focha za to, że ktoś mi napisze, że zdjęcia robię kiepskie, bo jak wspomniałem, trudno aby były dobre Trudno też się jakoś nie tłumaczyć, skoro ktoś rzuca w próżnię, że zdjęcia są kiepskie. I nie chodzi o poklask ani focha, tylko o to, że będąc kulturalnym, w gościach, nie śpiewasz piosenek disco-polo, jak gospodarz słucha pink floyd Chodziło mi też o formę wypowiedzi "rycerza" i Twoje podpisanie się pod tym, choć pewnie nie do końca miałeś na myśli to, co on. Albo nie chciałeś, by zabrzmiało, tak jak jego wypowiedź.

Problem pewnie leży też w tym, że ktoś potencjalny (niekoniecznie ja), nie wie wklejając, że to zdjęcie woła o pomstę do nieba. Za tydzień, miesiąc, może się pojawić kilku młodych użytkowników, którzy może nie tyle chcąc się popisać, ale podzielić tym, co wydali ze swych lędźwi, powkleja kaszanę. I to jest oczywiście pewna kwestia (problem), która wynikła ze zlepku wypowiedzi Twojej i rycerza. Teraz biedny d90 siedzi z drżącym palcem nad enterem, czy przypadkiem ten jego HDR wkleić, czy nie

Druga kwestia, na którą zwróciłeś istotną uwagę, pewnie jakoś korespondującą z zainteresowaniem oka Wielkiego Saurona, to kwestia surrealizmu czyli rozwiniętych didaskaliów na tematy "kulturalno-oświatowe" (a czasem sportowe, pogodowe itp.). Jeśli pewnej grupie się to nie podoba, drażni ich czy przeszkadza - jakiś problem ewidentnie jest. A ja chciałem wskazać, że to niejako inny, od jakości zdjęć, problem.

Pewnie wynika to z niedookreśloności tego wątku, tego, że niektórzy oczekują po nim czegoś innego. Jeden luźnej gadki o zdjęciach nexowych z nawiązaniami do tego i owego, inny suchej merytoryki technicznej i zdjęć "na poważnie" czyli dopracowanych na miarę możliwości autora. Cieszę się, że sobie to wyjaśniliśmy Myślę, że rzeczywistość jakoś się ułoży, może ktoś się powstrzyma od żartów, może ktoś od wklejania popierdółek, może za dzień, dwa Władze Forum zamkną wątek albo przefasonują. A potem wpkx z d90 i tak wkleją jakąś niepokorną fotę urągającą Zasadom Poprawnej Fotografii I cyrk zacznie się od nowa

ps. Doczytałem jeszcze przed wysłaniem posta wypowiedź ikita no i faktycznie, okazuje się, że ta znamienitsza część forum ma przesyt. A ja już na serio kończę dywagacje, chciałem tylko jakoś to pojaśnić.

Domyślnie

Głęboko poruszony (a nawet wstrząśnięty do głębi) tym, co się tu ostatnio wyrabia, postanowiłem dać jakieś zdjęcie z NEXa.
    Wybrałem autoportret, i dedykuję wszystkim, którzy uważają, że robi im się tu zbyt ciasno:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ciezko nie doceniać szczerości.
    To wielka zaleta.

Zatem se ide z watku, nie męcząc innych

Ps.
    Na przeróbkę kolejny sanchognatt czeka.
    Bedzie i czas i chęci do roboty !!!

Domyślnie

Moje e50 też nie daje aż takich fioletów.

Domyślnie

Moje podsumowanie ostatnich działań administracji:
    Chcieliście porządku i merytoryki, ale jedyne, co udało się Wam osiągnąć, to wywleczenie wzajemnych antagonizmów i popsucie atmosfery.
    To nie komentarz, lecz stwierdzenie faktu.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

wpkx

Antagonizmy były, są, będą.
    Nie kazdy potrafi rozmawiać.
    A i rozmowa moze byc rożna.
    Tak jak i my różni jestesmy.

Chęć zrobienia "dobrze" innym, to taka nasza cecha narodowa chyba.
    A czasem wystarczy zapytac...

Negując cokolwiek, zabawiamy sie w krytyka.
    A krytyk - nie ma nic wspólnego z praktykiem.

Praktyk olewa krytyka.
    Nie dlatego ze boi sie krytyki, ale dlatego ze to zupełnie dwa inne światy...

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Moje e50 też nie daje aż takich fioletów.
    Moje też nie, choć bez bicia przyznam, że w gałęzie nie celowałem
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta

Sanczo tez pozdrawia.
    Ale mowi ze trza sie ruszyc...
    i to jest własnie niepotrzebny wpis... jeden z wielu. zle sie przez to czyta wątek i niepotrzebnie robią się kolejne tysiące stron. o takich rzeczach to sobie mozna pisac z kolegą na gg, a nie w ciekawym wątku o konkretnej tematyce.
    X-S20 + 16-50 2.8-4.8

Domyślnie

Krystiano
    Nie chce byc nieuprzejmy, pomilcze nadal...

Strona 2168 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1168166820682118215821662167216821692170217822182268 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów