Close

Strona 2045 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1045154519451995203520432044204520462047205520952145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20 441 do 20 450 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

No bajki sie czytało. Teraz to same już mogą.

A z żabami to roznie bywa. Dlatego nie wiem, czy powinienem drugi raz sie w bagno (żabie) pakować hehe
    z łąki. pod oknem (w sumie)

Ps.
    Porąbane jest to szkło. Co nie ?
    Bokeh jak domalowany wygląda.
    Ale go lubie bardzo. W sumie nawet inne (szkła w tym zakresie), moge chyba oddać "ubogim"... Ruski rulez
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 13-06-2016 o 08:59

Domyślnie

Też z łąki mam
    Porst 1,4/55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Czasu trzeba więcej, za to dutków mniej, niż mogłoby się wydawać. Z wyjątkiem przelotu oczywiście.
    W każdym razie, gdyby plany przybrały realnych kształtów, z przyjemnością posłużę pomocą przy organizacji eskapady.

Na Florydę jeżdżę chętnie, ale w sezonie, czyli mniej więcej na przełomie roku. Teraz jest tam za gorąco, więc świeżych fot stamtąd nie będzie przez parę miesięcy. Stare mam, ale nie z Nexa.

Jeszcze errata do sprawozdania pogodowego z Chicago:
    Odczuwalna temperatura właśnie przekroczyła 37 stopni C.
    Afroamerykanie zaczynają zdejmować kurtki.
    Mi to się marzy Miami. Jak się chcę odprężyć, to włączam sobie 3 ulubione kamerki z Miami. Lubię ciepełko, więc może być lato, nie wiem tylko jak z wilgotnością, bo co innego 30C w cieniu z suchym powietrzem, a co innego w parówie. Zimą jak widziałem na kamerkach też tam cieplutko, a w nocy, co mi się spodobało, jak temp. spadała w okolicy 14st.C to grzejniczki gazowe wystawiali w restauracjach na ulicy. U nas to by się przydały przez całe lato takie grzejniczki w nocy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Mi to się marzy Miami. Jak się chcę odprężyć, to włączam sobie 3 ulubione kamerki z Miami.
    I na tym poprzestańmy, bo rzeczywistość leży i kwiczy.

W telewizorze i na kamerkach zobaczysz słońce, plaże i gorące laski, ale nie zobaczysz, że w okolicach kwietnia kto żyw, ucieka stamtąd na północ, a zostają półżywi emeryci i naturalizowani, albo i nie, Kubańczycy, Meksykanie i cała reszta z Ameryki Południowej i Środkowej.

Floryda, szczególnie południowa to miejsce, gdzie ściągają emeryci z całego kraju, żeby tam wygrzać swoje kości na starość i dokonać żywota.
    Temperatury rzędu 25-30C, przy znośnej wilgotności są tam właśnie w sezonie, czyli od października do marca. Latem standard to 40 i więcej stopni i potworny humid. Możesz mi wierzyć - żadna frajda.

Zresztą samo miasto też jest przereklamowane. W Miami, żeby dogadać się z tubylcami na ulicy, trzeba choć trochę znać hiszpański, bo po angielsku mówią tam chyba tylko w urzędach. Syf i smród na ulicach, jak w Nowym Jorku. Kto był, ten wie o czym mówię. Jedyny plus, to spokój z aligatorami, bo znajomy, który mieszka na wsi koło Tampy mówił mi, że często, aby wyjść rano z domu, musi trzasnąć mocno drzwiami, żeby wypłoszyć gady z werandy.

Domyślnie

I na tym poprzestańmy, bo rzeczywistość leży i kwiczy.

....
    To mówisz, że na kamerkach mam poprzestać? a już widziałem siebie na Ocean Drive, posilającego się w Miami News Cafe i wyruszającego na wycieczkę po oceanie z Florida Marina-Fort Lauderdale gdy podniosą most zwodzony. O czym ja teraz będę marzył?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    O czym ja teraz będę marzył?
    O cholera, o tym nie pomyślałem. Wróć!! Cofam wszystko.

No to jeszcze raz: słońce, palmy, plaża, łodzie, gorące laski, pyszne hamburgery...
    No i aligatory.

Domyślnie

O cholera, o tym nie pomyślałem. Wróć!! Cofam wszystko.

No to jeszcze raz: słońce, palmy, plaża, łodzie, gorące laski, pyszne hamburgery...
    No i aligatory.
    No. Zaraz lepiej. A aligatorami mnie nie wystraszysz, dobrze mi się kojarzą, z kreskówkami z dzieciństwa.

Domyślnie

Zapomniałem dodać: głodne aligatory.

Domyślnie

Te mrówki i mszyce to tak a propos głodnych aligatorów? Podobno poza aligatorami są tam też różne węże jadowite i temu podobne świństwa.

A co mrówek i mszyc, to czytałem, że podobno mrówki sobie autentycznie "hodują" mszyce, żeby spijać produkowany przez nie słodki sok.

Zdjęcie jest nie-sa-mo-wi-te!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 2045 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1045154519451995203520432044204520462047205520952145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów