Close

Strona 1598 z 2397 PierwszyPierwszy ... 5981098149815481588159615971598159916001608164816982098 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15 971 do 15 980 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Ale śliczne!

Owain,
    mimo żartów o kompozycji centralnej, +1.
    Tak sobie pomyślałem, że skoro to (nominalnie) wątek techniczny a nie artystyczno-krytykancki , chętnie zobaczyłbym zdjęcie w szerszym planie, coś w rodzaju backstage/the making of, pokazujące barwy i ustawienie wszystkiego w przestrzeni, "uzasadniające" zabiegi takie, jak kompozycja centralna i b/w.
    Do celów szkoleniowych; piszę to zupełnie serio i bez cienia złośliwości.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 08-08-2015 o 10:22
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

No to, Maciek, do dzieła - dawaj zdjęcie + backstage - zainicjujesz tym świecką tradycję w-ątku.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Proszę bardzo:

Dużo więcej nie mam, bo bąki kąsały więc ruszałem się szybko;P
    Fotel stoi tu ale na street view jeszcze go nie było. Supozycje, że przytachałem go na plecach, pominę milczeniem. Jestem po 3 operacjach kręgosłupa i nie powinienem nosić więcej niż 5 kg.
    https://www.google.pl/maps/@49.92295...2!8i6656?hl=pl

Jak pisałem, nie mam napinki, bo nie jestem z "branży" nawet rozumianej jako: "kupiłem aparat, teraz będę mówił, że moje hobby to fotografia, chcę robić artystyczne zdjęcia, żeby mnie podziwiano"
    Jak mnie ktoś połaja bez uzasadnienia, to sam sobie wystawi świadectwo, a jak zwróci uwagę na przepały, krzywy horyzont czy inne techniczne ułomności to tylko skorzystam, bo się czegoś nauczę.

Jeśli mam jakiś środek wyrazu, którym po części pracuję i w którym prywatnie się realizuję, to raczej "pióro". Zastanawiam się zatem, czym jest "grafomania" w fotografii i gdzie jest jej granica. Grafomanką nie jest lodzia z żelowymi paznokciami strzelająca foty ajfonem, bo ona realizuje dokładnie to, do czego fotografia została wymyślona, uwiecznia chwile swojego życia, obrazy, które właśnie postrzegły jej oczęta i uznała że chce je zabrać ze sobą Streetowiec, który za wszelką cenę chce wsadzić obiektyw do kubka żebrzącego dzieciaka, może już nim być.

Domyślnie

Owain, masz prawdziwe Ałdi wyklepane z przystanku!
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

W sumie w kolorze ten fotel też ok.

Domyślnie

In the jungle, sigma 30
    też w lesie, sigma 30

Domyślnie

Fajna ta dżungla, ale to pierwsze zdjęcie jakieś mało soczyste, na mój gust.

Owain,
    Jak tak spojrzałem, to może z tego fotela i znaku 30-tki dałoby się zrobić jakieś fajne, może zabawne, zdjęcie?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Owain, masz prawdziwe Ałdi wyklepane z przystanku!
    Usłyszane w jakimś kabarecie wiele lat temu:

- Panie, nówka nieśmigana, nie bita, przód od Opla, tył od Volkswagena, a w środku przystanek autobusowy z Berlina.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    No to, Maciek, do dzieła - dawaj zdjęcie + backstage - zainicjujesz tym świecką tradycję w-ątku.
    Ja nie umiem robić zdjęć, ja tylko gadam o sprzęcie. Poza tym, to dla mnie wątek "obcy ideowo", musiałbym se na kolanie wyprodukować Sa...ga NeXa 300...

Domyślnie

Próżnyś, Mospanie...
    Ja też nie umiem i nie mam NEXa, a zdjęcia wrzucam - wszak sam Ojciec Założyciel dyspensę ogłosił, więc nawet taki wielce ortodoxyjny nowicjusz jak Brat Krystian mi zabronić nie może, takoż i Tobie.
    Dawaj zdjęcia, pókim dobry!
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 08-08-2015 o 15:16
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ale problem w tym, że naprawdę ni mom co pokazać. Moje ostatnie zdjęcia to takie cyki z wycieczki, bardziej dokumentacyjne niż cokolwiek innego, zero artyzmu, zero sztuki wizualnej, interesujące może tylko dla pozostałych uczestników wycieczki jako pamiątka.
    No dobra, pogrzebię, może coś wybiorę, ale... wstydzę się, bo sam tu krytykuję, a nic wartego pokazania nie produkuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Moje ostatnie zdjęcia to takie cyki z wycieczki
    Kurde, przeczytałem "cycki"... niedobrze.

Strona 1598 z 2397 PierwszyPierwszy ... 5981098149815481588159615971598159916001608164816982098 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów