Michel - miałeś okazję porównać tą 35 z 50?
Szukaj
Michel - miałeś okazję porównać tą 35 z 50?
Mam pytanie, który nex posiada sterowanie zoomem na body i może ktoś używał z pz i mi powie, czy to ułatwia zomowanie, czy to taki ficzer bez większej wartości?
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
Najprostszy nex3n to ma.
Działa tak jak w prostych kompaktach, z lekkim opóźnieniem. Do 'precyzji' trzeba się przyzwyczaić i 'ją' wyczuć.
Jak dla mnie to utrudnienie a nie ulepszenie. Ale za to moja połówka jest zachwycona takim rozwiązaniem - przesiadła się właśnie z kompakta.
NEX-3N ma zooma na body, na obiektywie 16-50 pz suwak i klasyczny pokrętas. Tego na body nie używam, suwaka też nieczęsto, przyzwyczajony jestem do pokrętasa. Zoom na body jest wręcz jest szkodliwy, bo łatwo go przesunąć, gdy używam stałki i wtedy robi się fajans w postaci zoomu cyfrowego. IMHO zbędny, szkodliwy bajer.
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
http://www.optyczne.pl/index.html?ap...=dowolny&sort= otwierasz sobie po kolei nexy i serię A3000-6000 i patrzysz czy mają dźwigienkę zooma na górze.
No i jak zwykle różne zapatrywania. Ale jednemu pasuje a innemu nie musi. Mam zbędny PZ i chciałem żonie dokupić do niego body, ale coś mi się wydaje, że zanim znajdzie pokrętło na obiektywie, to już zajdzie słonko.....
Więc może ten 3n nie byłby dla niej taki głupi.
Edit: dzięki ikit, popatrzę sobie
Ostatnio edytowane przez sssmok ; 14-07-2015 o 19:13
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
Skontaktuj się z nami