Pewnie z duszy, z głowy, i z oczytania...
A propos czytania:
Dwie blondynki wybierają się na imieniny do pułkownika i zastanawiają się, co mu kupić.
- Może kupimy mu książkę?
- E, nie, byłam u niego, książkę on już ma.![]()
Szukaj
Pewnie z duszy, z głowy, i z oczytania...
A propos czytania:
Dwie blondynki wybierają się na imieniny do pułkownika i zastanawiają się, co mu kupić.
- Może kupimy mu książkę?
- E, nie, byłam u niego, książkę on już ma.![]()
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 07-07-2015 o 23:25
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Panowie, uzywacie jakiejs osłony lcd na a6000?
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Ostatnio edytowane przez doomin ; 08-07-2015 o 08:39
Panowie, ja jeno dla przedsennej krotochwili sparafrazowałem mistrza Sapka, któremu jeszcze na dodatek literkę w nazwisku połknąłem
krystiano-> telefon mam najlepszy na świecie !!! Bo służbowyAle faktycznie jakiś niewyszukany.
stachmuszel-> dziś odbieram ggs larmor, mogę zdać relację, choć nie wiem czy jest sens, gdzieś widziałem filmiki jak można to co oryginalnie jest na lcd zedrzeć, nawet jakąś elektronikę tam widać, i samemu coś wkleić, jakiś chiński zamiennik czy coś. Ale myślę, że serwis sony (pewnie już nie w ramach gwarancji) jest w stanie przeprowadzić taką rewitalizację ekranu. Ktoś tu ostatnio wklejał foty że ma "nowy" ekranik.
Jak już wyszło słowo 'pilot' to sobie przypomniałem że miałem polecić aplikację (na a6000, a7 i jakieś jeszcze aparaty z wizjerem i aplikacjami) do wyzwalania zdjęć bez dotykania aparatu, 'stopera' ani pilota - machnięciem ręki przy wizjerzeFajny patent, można zapomnieć o pilocie chyba że akurat trzeba być daleko od aparatu
![]()
Mam, i fajne poza kilkoma sytuacjami, gdzie wkurza
A6000 ma tak czuły wizjer, że wyzwolić zdjęcie można byle smyrnięciem w pobliżu aparatu.
Ja za forumową radą przykleiłem na czujnik kawałeczek taśmy klejącej pomalowanej czarnym markerem i zmniejszyło to czułość do ok. 2-3cm;] W A7 zapomniałem i mnie to ciągle wnerwia;p
Ja właśnie zerwalem folie z ekranu i założyłem ten Larmor.
No ale normalnie ggs przykleja się n szybkę oryginalną, czyli rozumiem, że na tej samej zasadzie można starą szybkę wywalić i nakleić nową? Czy to jakiś inny ggs larmor, nie na-szybkowy tylko zamiast-szybkowy?
Skontaktuj się z nami