Czy ktoś orientuje się czy są w Europie dostępne dekielki automatyczne do SEL16-50?
Szukaj
Czy ktoś orientuje się czy są w Europie dostępne dekielki automatyczne do SEL16-50?
To Studzionki, nawet nie wieś tylko przysiółek, parę domów na krzyż ale są tam noclegi i ogólnie bardzo polecam miejsce - jest tam taki estetyczny wiejski urok![]()
Nocowaliśmy tam w drodze z Turbacza na Lubań bo miejsce leży na szlaku, w schronisku na Turbaczu nie było już miejsc;p
Currys.co.uk
Edyta
Przepraszam, zapłaciłem 187 funtów (dla niedowiarków paragon do wglądu) minus 50 to da cenę końcową 137 funtów.
Ale widzę że już brakło na magazynie
Druga Edyta
Widzę że jeszcze 12 sztuk jest na: http://www.amazon.co.uk/Sony-High-Zo...=sel55210+lens
Ostatnio edytowane przez GePe ; 25-06-2015 o 20:50
Ostatnio pogoda zaskakuje wieczorami, zdjęcie z przed chwili, coś niesamowitego. Nie spodziewałem się przy takim zachmurzeniu takich kolorków, dlatego kadr jest jaki jest bo zrobione z okolic domu
Przesiadłem się na Nex-6 i przyznam że AF przyśpieszył, lag też duzo mniejszy. Jeśli AF w a6000 jest jeszcze lepszy to już jest dooobrzee!
Hm a ja w a6k jakoś w ogóle przestałem na szybkość zwracać uwagę. Więc to znaczy że albo się przyzwyczaiłem albo jest dobrze bo aparat mi nie przeszkadza
Wprowadziłem w a6k ogólnie dwa 'ulepszenia';p Zaślepka do stopki lampy oraz mniejszy pasek z nexa 5n bo ten z a6k jest gruby, szeroki i mimo że dość wygodny to zajmuje sporo w torbie.
I z dostępną szklarnią na tym aparacie jestem szczęśliwy24 i 50 są super na wszystkie 'imprezy' i słabe warunki, 10-18+55-210 na wszystkie wyjazdy (dodatkowo się czasem uzupełniają) i kit jako wyrobnik domowy.
A7 przejęła dział pleśniaków i LAEA z minoltowymi macro i 135/2.8.
Nad dalszymi krokami zastanawiam się od pół roku ale na razie ta konfiguracja jest optymalna, a ostatnio właśnie doszła LAEAMoże zamiesza mi jakieś FE 28/2 czy 55/1.8 ale to za jakiś czas.
Ogólnie w tym roku coś mi się mniej chce fotografować i obrabiać zdjęcia... Parę lat łażenia za badylami czy na targi na Rynku trochę mi wyeksploatowały te tematy. Natomiast robienie dodatkowo rawów może i pozwoliło więcej powyciągać ze zdjęć ale też sprawia że mi się mniej chce je przeglądać bo to kupa roboty (najpierw selekcja jpgów, potem wywalenie rawów które wywaliłem jpgi, potem z najbardziej rokujących rawów wywołanie jpgów i na koniec wywalenie zbędnych rawów aby nie zajmowały miejsca [staram się zostawiać tylko te 'wartościowe'] i podmiana zrobionych przez aparat jpgów na wywołane)...
A ja od przedwczoraj jestem lżejszy o pięć i pół klocka... Na razie penetruję instrukcję i menu, bo chcę ogarnąć aktualizację softu i poznać tajniki tego mocno skomplikowanego aparatu. Jak na razie PZ d..y nie urywa ale jestem na pewno na plus bo zdjęcia wyraźnie lepsze niż mój przedany Penio K200d, nawet z Tamronem 17-50/2.8. Ostrość porównywalna, choć pewnie lepiej w Tamku, ale rozpiętość tonalna, szumy, po prostu inna epokaTrochę za dużo bajerów-ficzerów ale będę musiał porobić mnóstwo sampli dla siebie aby zobaczyć co jest coś warte a czego nie dotykać. Dziś przyszedł 55-210, w poniedziałek sammy 12/2 i przejściówka na m42. Odpływam na nexowego przestwór menu'anu... szszsz... szsz....
Dotarły dziś do mnie pierścienie pośrednie do Nex-a.
Wykonanie na bardzo dobrym poziomie, jestem mile zaskoczony, dobry kontakt, brak luzów.
Zrobiłem pomiary MFD i maksymalnej skali powiększenia dla 55-210/210, 50 i 18-55/55.
Wyniki całkiem niezłe a poręczność zestawu w porównaniu do LA-EA2 i MAF50 Macro dużo lepsza no i działająca stabilizacja. Nie bez znaczenia też jest fakt że pierścionki łatwiej jest upchnąć do torby niż makrówkę z przejściówką.
1. SEL55210, 210mm, MFD 53cm (mierzone od końca obiektywu)
2.SEL50, MFD 9,5cm (mierzone od końca obiektywu)
3. SEL1855, 55mm, MFD 4,5cm (mierzone od końca obiektywu)
A ja przy przesiadce miałem razem 18-55 black PZet i sel20. Zostały 2. Nie zgadniecie które zostały.
Ostatnio edytowane przez gavin ; 26-06-2015 o 20:33
Skontaktuj się z nami