O! Włosy zapuszczasz...
Szukaj
O! Włosy zapuszczasz...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Zdjęcia w domu po zmroku były robione, przy tzw. żyrandolu
Oczywiście używam body nex5n
Ostatnio edytowane przez qiii ; 02-05-2015 o 22:53
Brawo qiii - błyskiem było by spaprane na amen - twoje fotografie to odskocznia od żółtych gór, mglistych poranków, badyli, krzaków, zapałek itd.- jeszcze raz brawo.
ps. dobrze że nie napisałeś puszeczka ze szkiełkiem ...................
Dziękuję, nex5n to bardzo dobre body z wizjerem nieskończenie lepsze. Dziękuję za ocenę, jeszcze nigdzie nie publikowałem tych zdjęć. Jeśli Ktoś będzie chciał z jakiegoś innego szkiełka fotki to mogę dorzucić, oczywiście dysponuję tylko manualami - wtedy nie ma problemu z bf ff, cichutko i celnie
Pozdrawiam
Widzi Pan Ligo, jeśli chodzi o balans bieli i światło to tak było, nie było pozerstwa, nie było obróbki, kliszę też tak robię. Myślę, że dzieci trudno poustawiać, styl trzeba mieć swój, nie kopiować wg. utartych zasad.
Stasiu, sorry taki mamy klimat, takie światło jest chwile po wschodzie słońca
Qiii, jeśli mnie izmaelowi wolno coś napisać, to faktycznie dzieci przy żyrandolu to ryzykownie mało światła, co lekko widać na nieostrych zdjęciach. Wykałaczki chyba też nieostre, nawet jeśli miała to być tycia tycia GO, to ja jej nie widzę. Ale lepiej dzieci przy żyrandolu niż z wulgarną i bezczelną lampą, nawet odbitąCo do balansu bieli to ja się nie znam, bo jak żona mawia, jestem daltonistą jak każdy przyzwoity facet
Ale wydaje mi się, że ta przesadna maniera wyciągania właściwego zabarwienia do mnie nie przemawia. A to m.in. z powodów o których napisał neck. Taki kolor nadaje światło skórze czy pagórkom w danym momencie i miejscu, i tak owe przedmioty wyglądają wówczas. Pytanie, czy fotograf chciał utrwalić właśnie ten klimat, taką nadaną przez żyrandol czy wschodzące słońce kolorystykę, czy chciał mimo takiego zabarwu pokazać naturalny kolor danego przedmiotu. W tym drugim przypadku niech sobie wyciąga, w tym pierwszym, wyciąganie naturalnego koloru popsuje to, co de facto chciał pokazać.
neck, Twoje foty powalają, te drzewa z pierwszego planu zabieram właśnie do łazienki by się nimi ogolić![]()
Skontaktuj się z nami