Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie lightroom i biblioteka

a wiec witam wszystkich, po formacie systemu chcialem wgrac biblioteke do LR 3.6 i niestety nie chce zaladowac,sytuacja powtarza sie w 2 starszych wersjach tego programu. po kliknieciu open catalog i pozniejszym potwierdzeniu widnieje taki komunikat "lightroom cannot use the catalog named xyz because it is not writable and cannot be opened" aktualnie mam zainstalowana tylki jedna wersje, nie pomogla reinstalacja,czyszczenie rejestru. biblioteka napewno sprawna,na innym komputerze dziala. Mam nadzieje ze to
    dobry dzial.

pozdrawiam

ps system to siodemka
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Domyślnie

To może trzeba zmienić właściwości pliku? Może jest tylko do odczytu? Archiwalny?

Domyślnie

No właśnie - komunikat sugeruje, że nie masz praw zapisu do pliku biblioteki. Może jest stworzony przez innego użytkownika? Należy sprawdzić prawa dostępu, ewentualnie skopiować (samą) bibliotekę (bez zdjęć, a nawet bez podkatalogów z miniaturkami) na partycję FAT (na przykład na kartę pamięci lub pendrive) - to dość prosta metoda na obejście zabezpieczeń NTFS i sprawdzenie co jest grane.

Domyślnie

dlugo nie odpisywalem ale udalo sie, dzieki mOSAd przeniesienie pliku na pulpit i ponownie na dysk zalatwilo sprawe sytuacja dziwna jak dla mnie,ale biblio byla na drugim dysku,byc moze po formacie trzeba bylo cos zmienic w ustawieniach. Grunt ze dziala
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Uprawnienia umieszczania postów