Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 95

Domyślnie

Fakt, w porównaniu R800 a R1800 to do tej drugiej możesz zapodać papier z rolki. Jednak dostępność tych mediów jest tak mocno ograniczona, że zasadniczo możesz zapomnieć o tej opcji.

p.s. przepraszam za "ź" zamiast "ż" - w domu pisze z PC a w większości korzystam z Mac'a a tam jest inny układ klaw

Domyślnie

Tu się BARDZO mylisz. Masz rolki z Fuji Hunt, Ilforda i Epsona. Najmniej polecam Epsona, bo tam akurat są rolki nie wykorzystujące max szerokości wałka, ale z Fuji można spoko kupić. Papiery fuji można zamówić w Fujifilm Polska, lub osoby prywatne po prostu w labach współpracujących z Fuji (oczywiście tych normalnych, bo obawiający się konkurencji nie pomogą). Fuji ma przynajmniej 6 rodzajów mediów. Jakościowo bez zarzutu.

Domyślnie

Fuji akurat kompletnie nie znam. Ilforda śrdenio - i o jakości mam złą opinie. Co do Epson'a wiem, źe często były (są ? ) problemy z dostępnością małych rolek

Domyślnie

to sie panowie rozpisalismy- obadam opcje finansowe i poszukam dobrego sklepu, moze nawet za granicami naszego kraju- jesli znajde w przystepnej cenie R1800 to na pewno ja wezme jesli nie to pewno bede plul sobie w brode przy checi wydrukowania A3 po zakupie R800. nie powiem ze opcja z rolki tez powieksza jej mozliwosci. wielkie dzieki za rady- dam znac do poniedzialku co kupilem- jakbyscie slyszeli o jakiejs promo albo cus to dajcie znac- pozdro i milego weekendu
    "Cos" optymistycznego

D200+ 18-200 VR i jakis tam filterek

Domyślnie

wiec znalazłem r1800 za 2250 zł a R800 za 1340 zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zapa Zobacz posta
    Fuji akurat kompletnie nie znam. Ilforda śrdenio - i o jakości mam złą opinie. Co do Epson'a wiem, źe często były (są ? ) problemy z dostępnością małych rolek
    To spróbuj - są rewelacyjne - niektóre IMHO lepsze od Epsonowskich. Ilford rzeczywiście nie za ciekawy, chociaż nowy odpowiednik perłowego fuji jest już całkiem całkiem

Domyślnie

jak będę miał okazję, to z pewnością spróbuje Fuji.... ja polecam papiery foto PerfectProof Satin oraz Heavy-Matte. IMHO lepsze od Epsona i troszeczke tańsze

Domyślnie

wczoraj dotarla do mnie drukarka r800, niestety zabraklo funduszy na r1800- ale tak jak mowiliscie jakosc wydruku jest powalajaca na nogi-WIEEEEEEEEELKIE DZIEKI ZA DORADZENIE- ciesze sie bo r800 takze ma mozliwosc korzystania z rolki
    serdecznie pozdrawiam
    "Cos" optymistycznego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Niestety, materiały Ilforda miałem okazję testować na R9800 i porażka. Zdecydowanie polecam EPSONA i FUJI - do fuji masz w necie tabelki, który profil epsona odpowiada danemu profilowi Fuji - sprawdza się świetnie!
    Filek mam pytanie, poniewaz po spedzeniu godz na poszukiwaniach nie udalo mi sie znalezc tabelek- czy orientujesz sie gdzie moge ich szukac?? dzieki
    "Cos" optymistycznego

Domyślnie

Bez problemu powinno się zgadzać to: ftp://www.fujihunt.com/Driver/sp9800/ i ciągniesz sobie FF MediaSettings 7800 9800 20060801.pdf części papierów oczywiście nie będziesz miał w Twoim formacie, ale sporo z tego będzie. Co prawda model 9800PRO używa większej ilości atramentów, ale profile naprawdę się sprawdzają.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów