Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Kołobrzeski Set

Witam Wszystkich. Troszkę na Forum już jestem, ale to mój debiut
    Zapraszam i proszę o Wasze opinie...

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

Dziękuję za uwagę
    Pozdrawiam z Wrocławia - Wojtek
    D300s, N 16-85/3,5; N 35/1,8; N 70-300 VR; Slik 500dx; S DSC-H50

Domyślnie

Cześć
    Wszędzie jakoś mi brakuje ostrości, a patrząc po szkłach i korpusie powinieneś robić zdjęcia o niebo lepsze.

3,5 i 6 są jako tako, chociaż - poza ostrością - troszkę jak dla mnie za ciasno kadrowane.

Drobna rada: jak pokazujesz serię zdjęć z jednego wydarzenia to niech te zdjęcia opowiadają historię. To nie może być kilka pstryków (wyglądają jakbyś strzelał co popadnie na trybie szybkim).
    Zamiast 6 zdjęć pokaż 3, ale takie, które będą to opowiadały, jedynka, gdyby nie ostrość byłaby dobrym zdjęciem otwierającym - poszukać czegoś w zasobach. Na zdjęcie oddające 'bójkę' widziałbym luźniej kadrowaną trójkę, bądź piątkę z odrobiną dołu. Zdjęcie zamykające secik powinno pokazywać uspokojone mewy i np. oddalającego się łabędzia.

Także spróbuj w nowym poście zamieścić nową serię zdjęć, uwzględniając moje skromne rady, a następnie porównaj obydwa posty i wyciągnij wnioski, która seria lepiej oddaje sytuację, która lepiej oddaje emocje.

Domyślnie

Bardzo dziękuję za cenne rady - popracuję nad tym.
    Co do ostrości - chyba mam jeszcze problem z ostrzeniem po zmniejszeniu spróbuję poprawić to też....
    raz jeszcze dzięki

Domyślnie

Jeśli mogę coś od siebie, dla mnie troszkę za mało kontrastu, zdjęć są jakby "szare", rozumiem że taka aura ale troszkę kontrast mz by nie zaszkodziło
    2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II

Domyślnie

Witam,
    dzięki za dodatkowe uwagi

Uprawnienia umieszczania postów