Szukaj
Cześć
Wszędzie jakoś mi brakuje ostrości, a patrząc po szkłach i korpusie powinieneś robić zdjęcia o niebo lepsze.
3,5 i 6 są jako tako, chociaż - poza ostrością - troszkę jak dla mnie za ciasno kadrowane.
Drobna rada: jak pokazujesz serię zdjęć z jednego wydarzenia to niech te zdjęcia opowiadają historię. To nie może być kilka pstryków (wyglądają jakbyś strzelał co popadnie na trybie szybkim).
Zamiast 6 zdjęć pokaż 3, ale takie, które będą to opowiadały, jedynka, gdyby nie ostrość byłaby dobrym zdjęciem otwierającym - poszukać czegoś w zasobach. Na zdjęcie oddające 'bójkę' widziałbym luźniej kadrowaną trójkę, bądź piątkę z odrobiną dołu. Zdjęcie zamykające secik powinno pokazywać uspokojone mewy i np. oddalającego się łabędzia.
Także spróbuj w nowym poście zamieścić nową serię zdjęć, uwzględniając moje skromne rady, a następnie porównaj obydwa posty i wyciągnij wnioski, która seria lepiej oddaje sytuację, która lepiej oddaje emocje.
Bardzo dziękuję za cenne rady - popracuję nad tym.
Co do ostrości - chyba mam jeszcze problem z ostrzeniem po zmniejszeniuspróbuję poprawić to też....
raz jeszcze dzięki
Pozdrawiam z Wrocławia - Wojtek
D300s, N 16-85/3,5; N 35/1,8; N 70-300 VR; Slik 500dx; S DSC-H50
Jeśli mogę coś od siebie, dla mnie troszkę za mało kontrastu, zdjęć są jakby "szare", rozumiem że taka aura ale troszkę kontrast mz by nie zaszkodziło![]()
2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II
Witam,
dzięki za dodatkowe uwagi
Pozdrawiam z Wrocławia - Wojtek
D300s, N 16-85/3,5; N 35/1,8; N 70-300 VR; Slik 500dx; S DSC-H50
Skontaktuj się z nami