Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Czy jest taki filtr

Czy jest taki filtr który powoduje prześwit ubrań zrobionych z bawełny , prawdopodobnie jest to filtr IR.
    D7000
    N 35 1.8 DX l T 12-24 4 l T

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Crevius Zobacz posta
    Czy jest taki filtr który powoduje prześwit ubrań zrobionych z bawełny , prawdopodobnie jest to filtr IR.
    A widziałeś latające świnie?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Talking

ja widzialem krowy latajace
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

Była kiedys seria filmów "spokojnie to tylko awaria", "czy leci z nami pilot" - w jednym z nich wykorzystano ten filtr na lotnisku. A stosunkowo niedawno w programie szymona m. "mamy cię" za pomoca tego filtru wkręcono bodajże bukowską.
    Pozdrawiam

Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Zadałem to pytanie dlatego ,że kiedyś przeczytałem o tym w gazecie "Fotografia i Video", nie pamiętma czy mowa była o filtrach IR czy o polarach, zapamiętałem że efekt ten można uzyskać tylko w aparatach analogowych. Wiem, że brzmi to nie wiarygodnie, dlatego zadałem to pytanie. Gazeta była z przed 2 lat, dawno ją wyżuciłem, teraz żałuję.
    D7000
    N 35 1.8 DX l T 12-24 4 l T

Domyślnie

Moim zdaniem bardzo dobrze, że ją wyrzucieś. Możliwe, że nie do konca im tez o to chodziło - przecież to było 2 lata temu. Bo przed takim paparazzim uzbrojonym w ten magiczny filtr tylko pewnie ubranie z ołowiu by chroniło. Na wypadek gdyby udało się skonstruowac coś takiego kupiłem dzisiaj kilka filmów i odkurzyłem analoga. Czekam z niecierpliwościa na dalsze instrukcje.
    Pozdrawiam

Domyślnie

by ła taka seria aparatów Sony, które w trybie nocnym wykorzystanym w dzień miały taki efekt uboczny, było o tym głośno swego czasu i Sony zmodyfikowało ten filtr, więc nie wiem czy to w porządku wyśmiewać się z takiego pytania, a TUTAJ link do przykładów
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Gawronnek, czy Ty naprawdę wierzysz we wszystko co przeczytasz w internecie?
    A kiedys to po Polsce jeździla "czarna Wołga" - niektórzy powinni pamietać....
    Irekka, na stronie kora podal Gawronnek jest cennik tych "filtrow", gdybyś kupil i gdyby one dzialaly to daj znac.
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 15-10-2006 o 17:15
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Tak sobie przypomniałem, że kiedyś dawno temu Pan R. odkrył promienie X. I teraz wystarczy kupic lampę błyskową z promieniami X i robic świetne fotki. Niestety lapma musi byc za modelem, ale to chyba nie problem.
    Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów