Close

Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 211

Wątek: D5100 czy D90

Domyślnie

"Miała - bo wcale nie wiesz jaki będzie wynik w przyszłorocznej ankiecie. Raczej trudno było oczekiwać, żeby ludzie kupowali D5100 zanim się pojawiło, no nie?"

Mowa o D90 vs D5000 i D7000 (podobno nieudanego) vs D5100.
    Tylko tu się zagapiłeś, czy jeszcze gdzieś?
    W przypadku D80 będzie to bodajże D60, ale głowy nie dam.

"Myślę ,że każdy różne grópy mają inne priorytety i musimy to nawzajem szanować i tyle."

Temu przecież nikt nie przeczy... póki nie chcesz udowadniać, że "640 KB pamięci powinno wystarczyć każdemu".

i - na Boga - grupy , bo nam się Ekonet pochlasta.
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 30-12-2011 o 19:50
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

dodam
    kolego majacy problem z akceptacja faktow...
    ...jesli chcesz porownywac te dwie puszki, MUSISZ wziac pod uwage jak lataja na obiektywach za trzy lub piec tysiecy. Na tym polega porownanie. Jesli nie miales w rekach jednego z aparatow, nie uzywales obiektywow a tylko kity, chocby pozlacane to jednak kity, nie sil sie na porownania.
    Takie argumenty jak twoje niestety mozna sobie w buty wsadzic. Motasz ludziom ktozy szukaja porad i opinii.
    Ja mialem d90 bardzo dlugo, teraz mam d5100 tylko dlatego ze mam tez d700. Wiec mam porownanie o ktorym ty nie mozesz np ze mna pogadac.
    Z mojego doswiadczenia z obcowania z d90 oraz d5100 wynika ze ten drugi to zwykla zabawka. Doskonale focaca, z super iso, ale nadal to tylko zabawka z plastiku.

Jesli chcesz nadal kontynuowac dyskusje z innymi, mow o wlasnych doswiadczeniach tak jak to robie ja. Jesli chcesz wierzyc ze kit i lampa za dwadziescia zlotych zrobi za ciebie cuda, to nie ma sprawy. Jesli chcesz nam tu powiedziec, ze ci ktozy wybrali co innego niz ty, (a moze nie daj boze podpieli a wczesniej kupili szklo za te trzy tysiace ktore tak cie bola) zrobili zle...zanotowalismy to juz.
    Teraz dyskusje i swoje argumenty zobrazuj fotografiami na ktore spojrzymy i powiemy....Ooooo....i wszyscy jak ty znowu kupimy kity i zapniemy je do nowiuskich d5100. Ale najpierw sie ogarnij...bo ludzie sie z ciebie smieja. Sam zobacz...
    ps
    wymienilem puszki tylko dlatego, ze staruszek d90 sie popsul
    i ubezpieczyciel nie chcial naprawiac. Dali mi po prostu nowy aparat do wyboru.
    Wybralem d5100 |(z jego fajnym iso) dla syna, ktory foci cudownym staruszkiem d40x oraz dla zony.
    Za roznice w cenie doplacajac pare groszy wziolem jeszcze nintendo dsi dla syna.
    Tylko dlatego zmienilem d90 na d5100.
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 30-12-2011 o 20:15
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

d90, ale na Tobie świat się nie kończy- musisz to brać pod uwagę Ty masz swoje ja swoje - uszanuj to
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

pod uwage nalezy brac tytul posta
    a on jest 5100 czy D90.

Jesli nie mamy doswiadczenia z tymi puszkami (obiema puszkami, nie jedna)
    po prostu siedzimy na ogonku i nie piszemy glupot.
    To nikomu nie pomoze.
    A po to jest forum.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytując B. Linde "Nie chce mi się z Wami gadać"
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Mowa o D90 vs D5000 i D7000 (podobno nieudanego) vs D5100.
    Tylko tu się zagapiłeś, czy jeszcze gdzieś?
    W przypadku D80 będzie to bodajże D60, ale głowy nie dam.
    O czym Ty w ogóle piszesz?

Z forumowiczem "d90" nie ma co pisać - nie reprezentuję odpowiedniego poziomu (finansowego), żeby móc się wypowiadać.

4\/3!!

Domyślnie

zdecydowanie d90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    dodam
    kolego majacy problem z akceptacja faktow...
    ...jesli chcesz porownywac te dwie puszki, MUSISZ wziac pod uwage jak lataja na obiektywach za trzy lub piec tysiecy. Na tym polega porownanie. Jesli nie miales w rekach jednego z aparatow, nie uzywales obiektywow a tylko kity, chocby pozlacane to jednak kity, nie sil sie na porownania.
    ...
    Z mojego doswiadczenia z obcowania z d90 oraz d5100 wynika ze ten drugi to zwykla zabawka. Doskonale focaca, z super iso, ale nadal to tylko zabawka z plastiku.
    Pomijając fakt, iż ta cała dyskusja jest bezsensowna, to chciałem się zapytać: dlaczego niby D5100 miałoby się gorzej dogadywać z droższymi szkiełkami? Jeśli będą to af-s'y, to w czym miałby być problem? W końcu mają ten sam moduł AF, D90 ma Expeed'a kontra Expeed II w D5100, matryca na korzyść D5100, DR lepszy w 5100 (wg recenzji).. więc o co chodzi?
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ad2122 Zobacz posta
    Pomijając fakt, iż ta cała dyskusja jest bezsensowna, to chciałem się zapytać: dlaczego niby D5100 miałoby się gorzej dogadywać z droższymi szkiełkami? Jeśli będą to af-s'y, to w czym miałby być problem? W końcu mają ten sam moduł AF, D90 ma Expeed'a kontra Expeed II w D5100, matryca na korzyść D5100, DR lepszy w 5100 (wg recenzji).. więc o co chodzi?
    Trzymanie w łapie, 105/2.8VR do gigantów nie należy a już dłużej go ponosić z D90 to zaczyna gabarytów puszki brakować (z mniejszą puszką zdjęcia da rady robić ale o dużym komforcie trzymania puszki mowy być nie moze) by solidniej złapać, dokładając cokolwiek większego czy lampę będzie jeszcze gorzej. I tu wszelka dyskusja z tymi którzy ciężkich szkieł nie podpinali na nieco dłużej jest ... jałowa. Jak zapnę 35/1.8 to jest spora puszka z malutkim szkłem i tu gabarytu D5100 nie braknie by wygodnie tym operować, zapiąć np 18-105 to moim zdaniem D90 wygodniej ale żadnego dramatu przy D5100 nie będzie, zapiąć coś o masie powiedzmy kg czy więcej to się zaczyna ...

Przy tych szkłach z ciut wyższej półki jest jeszcze ten dowcip że sporo bardzo fajnych optycznie wymaga śrubokręta, te z AFS są ale różnica cenowa spora.

edit
    a szkieł nikona które wagowo podchodzą pod okolice 1 kg i są mocno kuszące trochę jest, w zasadzie wszystkie jasne zoomy i sporo ciekawych stałek.
    Ostatnio edytowane przez krzysiozboj ; 31-12-2011 o 00:18
    D90, 18-105, 35/1.8G, 105/2.8VR, SB700 i ... zenit ET ze szklarnią

Domyślnie

krzysiozbu... idąc tą drogą rozumowania megazoomy powinno się podpinać pod conajmniej 4kg body... by było wygodnie. I jaby nie było znowu argument ergonomi w nawiązaniu do szkieł jakie używa jakby nie było mniejsza część ludzi posiadająca lustrzanki. Pomijam ludzi , którzy fotografią zajmują się zawodowo.
    D5100//// 18-105VR

Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów