Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Dach Malty II

Domyślnie

zgadzam się z Amadeusz w pełnej rozciągłości. lookash wszedłem na Twoją stronę i zobaczyłem pełną profeskę, więc albo to co tu wrzuciłeś nie jest Twoje albo to co masz na stronie nie jest Twoje (bo to jakościowo dwa różne światy)... tyle, pozdro
    błystki, puszka i wydmuszki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brunnerius Zobacz posta
    zgadzam się z Amadeusz w pełnej rozciągłości. lookash wszedłem na Twoją stronę i zobaczyłem pełną profeskę, więc albo to co tu wrzuciłeś nie jest Twoje albo to co masz na stronie nie jest Twoje (bo to jakościowo dwa różne światy)... tyle, pozdro
    Albo ludzie na stronie umieszczają te najlepsze zdjęcia oraz maja wahania formy, a modelki i sytuacje oraz pogoda też bywają zmienne? Albo eksperymentują z innym podejściem? Z logiki dwója!
    A co do zdjęć, to jak widać po komentarzach - różnie. Ogólnie nieźle, ale bywało lepiej. Niekoniecznie ulubiony przeze mnie styl, zatem ja wybiorę jedynkę (po kadrze do pionu bez ekstrawaganckiej prawej) oraz piątkę. Na tych dwóch zdjęciach ładnie się modelka prezentuje. 3 i 4 mają potencjał, ale czegoś na nich zabrakło. Może modelka za blisko tła, może kadr za prosty - nie wiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Albo ludzie na stronie umieszczają te najlepsze zdjęcia oraz maja wahania formy, a modelki i sytuacje oraz pogoda też bywają zmienne? Albo eksperymentują z innym podejściem? Z logiki dwója!
    Au... Ale wiesz, z drugiej strony albo ktoś jest dobry i jest dobry albo trochę jest a trochę nie jest. Byłoby inaczej gdyby autor poinformował o "eksperymencie" czy "innym podejściu" ale ja tu ani eksperymentu ani innego podejścia nie widzę, wrzucił foty czekał na brawa i się nie doczekał (bez urazy dla autora wątku) dalej podtrzymuję, że jego strona i zdjęcia tam umieszczone pozostają dla mnie warsztatowo dalekim światełkiem w tunelu...
    A co do zdjęć, to jak widać po komentarzach - różnie. Ogólnie nieźle, ale bywało lepiej. Niekoniecznie ulubiony przeze mnie styl, zatem ja wybiorę jedynkę (po kadrze do pionu bez ekstrawaganckiej prawej) oraz piątkę. Na tych dwóch zdjęciach ładnie się modelka prezentuje. 3 i 4 mają potencjał, ale czegoś na nich zabrakło. Może modelka za blisko tła, może kadr za prosty - nie wiem.
    Mi się, pomijając łopaciaste dłonie, podoba najbardziej ostatnie zdjęcie. I uprzedzając pytanie, nie nie mam niczego lepszego bo jakbym miał to bym wrzucił pod ocenę, zdanie swoje wyrażam ot co
    Ostatnio edytowane przez brunnerius ; 30-11-2011 o 20:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brunnerius Zobacz posta
    Byłoby inaczej gdyby autor poinformował o "eksperymencie" czy "innym podejściu" ale ja tu ani eksperymentu ani innego podejścia nie widzę, wrzucił foty czekał na brawa i się nie doczekał (bez urazy dla autora wątku)
    Tylko, że w mojej ocenie, informowanie oglądających na starcie o tym, że to "pierwszy raz", że to "eksperyment" jest z góry nastawieniem ich na "nie oceniajcie mnie surowo, patrzcie przez pryzmat, że ja tego normalnie nie robię". Po to wrzucam zdjęcia, żeby usłyszeć obiektywną ocenę i krytykę. Inna sprawa, że nie muszę się z nią zgadzać. Jakbym się bał oceny to po prostu zdjęć bym nie zamieścił. Przyznaje, takich zdjęć nie robiłem od chyba roku, ba, robiłem je kompletnie innym sprzętem niż poprzednio, ale nie czuje by mnie to w jakiś sposób "rozgrzeszało".
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

No tak, informowanie na początku o rzeczonych parametrach faktycznie może sugerować lub kierować obserwatora na określony tor... Z drugiej strony użyte kontrargumenty w opozycji do opinii negatywnych sugerują, że nie tylko się nie zgadzasz ale twierdzisz też, że nic się nie stało, że błędy są zamierzone i że "tak miało być". No to ja tak właściwie to w końcu nie wiem po co wrzuciłeś te foty.
    Pozdrawiam, Marcin

Domyślnie

Klimacik na zdjęciach jest i to się bardzo podoba. Kadry ciekawe. 1,3,5 bardzo się podobają.
    Tam gdzie są zbyt wyeksponowane dłonie 6,8 nie wyglądają one ładnie ( problemem jest tu użyta ogniskowa ( przynajmniej na 6 ) 34 mm zawsze trochę pogrubią na brzegach. ). Ale jak wspominałem, sesja podoba się szczególnie w secie który wymieniłem.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Ładna modelka ale potencjał nie do końca wykorzystany
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Ja dokladnie to samo pierwsze co w zdjeciach zobaczylem, to wlasnie szeroki kat, za szeroki na robienie portretow, szczegolnie przerysowania rzucaja sie w oczy na 1,2 i 7.... Z kolei sprawa modelki i jej ust, fajnie niech sobie tak ma, ale nie uwazasz, ze w 7 przedstawionych tutaj zdjeciach ten sam wyraz twarzy jest po prostu taki, ze to tak nazwe bezplciowy ? I jeszcze mi odpowiedz na pytanie, jakie ma polaczenie dziewczyna - pani wrecz w kozuchu wraz z lokacja dachu i rur klimatyzacyjnych ? Rozumiem, gdybys robil lifestyle dla Nike, czy innego sportowego brandu, by moglo miec to jakies powiazanie, natomiast tutaj calkowicie nie komponuje mi sie to, ale obrazki fajne.
    Dokładnie się pod tym podpiszę Nie będę pisał tego co słowo w słowo już ktoś napisał.

Ze zdjęć wybieram 5tke - neutralna kadrowo, przyjemnie obrobiona, ładne światło.

Domyślnie

lookash wszedłem na Twoją stronę i zobaczyłem pełną profeskę, więc albo to co tu wrzuciłeś nie jest Twoje albo to co masz na stronie nie jest Twoje (bo to jakościowo dwa różne światy)... tyle -Bo na stronie kolega ma foty z D70 a tu z D700.....

Domyślnie

Ano, ale przy tej wielkości zdjęć i zastosowanej głębi ostrości różnice z czysto technicznego punktu widzenia nie są raczej widoczne
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów