Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Chrzciny Oli

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Chrzciny Oli

Witam,
    Dotychczas tylko czytałam, w końcu zdecydowałam się napisać pierwszego posta, oddając tym samym pod waszą ocenę zdjęcie zrobione podczas chrzcin małej Oli. Jako amatorce podoba mi się po prostu uchwycenie tego najważniejszego momentu podczas całej uroczystości. Wszystkie aspekty techniczne można śmiało krytykować bo oprócz pokazania klimatu zależy mi także na tym aby zdjęcia wychodziły coraz lepiej jakościowo.
    W związku z powyższym za każdą poświęconą minutę na napisanie posta i wyliczenie błędów, które popełniłam, z góry dziękuję

Domyślnie

Na początek zastanawiałem się czy to czasem nie klisza...taki fioletowy zafarb jak z orwo Moment faktycznie fajnie złapany, widać napięcie na twarzach i jeśli chodzi o ten czynnik to duży plus. Razi jakość obrazka. Szum, zły WB, na mały kontrast.

Masz NEF`a? Pokombinuj, bo sądzę, że można wycisnąć więcej z tego obrazka
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie :)

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    Na początek zastanawiałem się czy to czasem nie klisza...taki fioletowy zafarb jak z orwo Moment faktycznie fajnie złapany, widać napięcie na twarzach i jeśli chodzi o ten czynnik to duży plus. Razi jakość obrazka. Szum, zły WB, na mały kontrast.

Masz NEF`a? Pokombinuj, bo sądzę, że można wycisnąć więcej z tego obrazka
    Mam NEF'a ale szczerze mówiąc intuicyjnie próbuję coś z nim zrobić już od dłuższego czasu...

Domyślnie

coś czarnego to Twoja ręka? 1/400s + iso 6400? przy 50mm wystarczylo by 1/50 i iso hmmm nie powiem Ci dokladnie ale strzelam 800 (nie było by takiego szumu) albo nawet iso 400 bo wg mojego przelicznika w głowie by bylo ciut ciemniej i więcej by było widać
    Najważniejsze że Ci się podoba

Domyślnie :)

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    coś czarnego to Twoja ręka? 1/400s + iso 6400? przy 50mm wystarczylo by 1/50 i iso hmmm nie powiem Ci dokladnie ale strzelam 800 (nie było by takiego szumu) albo nawet iso 400 bo wg mojego przelicznika w głowie by bylo ciut ciemniej i więcej by było widać
    Najważniejsze że Ci się podoba

Racja, z ISO wybitnie przesadziłam. Dopływ światła był minimalny i musiałam jakoś kombinować a w efekcie przedobrzyłam Co do tego czarnego to ktoś z rodziny bo wszyscy pchali się żeby pomóc
    Dzięki za wskazówkę

Domyślnie

podrzuć...podlinkuj gdzieś...zobaczymy
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów