Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie XII Rally Mazowieckie Szutry 2011

Cześć,

Przedstawiam 15 kadrów z Rally Mazowieckie Szutry 2011, który odbył się 6-tego listopada na żwirowni Polbot Kruszywa w Warszawie. Było ostro, więc i fotografowało się fajnie.
    Zapraszam do komentowania.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.

Bonus:
    Dla ciekawskich dzwon kierowcy z zdjęcia nr 14. Było grubo, naprawdę grubo:
    http://www.youtube.com/watch?v=iQqv_xqG-Bw
    Jarod
    "Wychodź na zewnątrz więcej, ale rób mniej zdjęć"

Domyślnie

Zdjęcia są poprawne.

Nie wykorzystałeś tego miejsca i tego że to był szuter. Z tego co widzę to można tam było zrobić ciekawsze foty. Szczególnie te z bliska czemu są na tak krótkim czasie.

Rozmyłbyś trochę i byłyby piękne a tak to stojące auta blisko fotografa.

Najlepsza 13 ze względu na dłuższy czas i bliską perspektywę.
    D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
    Moje galerie z rajdów
    www.ploszaj.net.pl

Domyślnie

@tomlodz: Dzięki za komentarz. Czasy są na poziomie 1/80s (jedno zdjęcie 1/60s), bo jeszcze nie mam na tyle pewnej ręki by schodzić do np. 1/40 czy 1/50 przy akceptowalnym dla mnie poziomie ostrości na aucie.
    Możesz rozwinąć niewykorzystanie miejsca i faktu, że nawierzchnia to szuter? Co byś proponował jako ciekawsze kadry?
    Jarod
    "Wychodź na zewnątrz więcej, ale rób mniej zdjęć"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Panoramowania od boku są ok, ale bliższe kadry są zamrożone - efekt brak ruchu. Przydały by się dłuższe czasy.

Chętnie też posłucham rad, jak najlepiej wykorzystać takie miejsce ;>

Domyślnie

No na tych zdjęciach nie ma latającego szutru spod kół który pewnie latał. Przykładowo na ostatnim inne ustawienie w stosunku do samochodu dałoby dużo lepszy efekt. A tak to jest nudne.

Brakuje mi tutaj widoków na wprost samochodu z latającym szutrem.

A dłuższe czasy z bliska są fajne i warto schodzić bardzo nisko z czasem, przykład:

Ostatnio edytowane przez tomlodz ; 20-11-2011 o 19:06
    D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
    Moje galerie z rajdów
    www.ploszaj.net.pl

Domyślnie

Może nie o zdjęciach, ale o fotografii na rajdach i o linku do You Tube, który podałeś...

Szymon jest niezwykle doświadczonym kierowcą (kto ma wątpliwości, niech zobaczy inne filmy "Szymoon - Szymon Lewandowski".
    Rolki by nie było, ani tym bardziej grubo by nie było... ALE URATOWAŁ ZDROWIE A MOŻE I ŻYCIE "FOTOGRAFOM", KTÓRZY USTAWILI SIĘ NA ŁUKU DROGI!!! Tam naprawdę było gdzie uciekać, ale trzeba było "kogoś" ominąć...

Na żywo było to widać dokładnie... Ale i na filmie można zauważyć co faktycznie się stało...

Ciekawe co powiedzieli by ów fotografowie gdyby tak podejść i wywalić im ten cały sprzęt do wisły???
    Bo Seicento tego nie przeżyło... Poszło na dawce części dla innego samochodu...

Polecam więcej rozwagi...! Fotografia, fotografią.... Nie ryzykujcie własnego życia i jak się okazuje - życia kierowców rozsądniejszych od niektórych fotografów.
    Ostatnio edytowane przez Michalcc ; 29-12-2011 o 01:22

Uprawnienia umieszczania postów