Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Majki

Wink Majki

D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

Ja na nie. Warsztatowo jest pewnie tak, jak chciałeś, ale mój odbiór nie jest pozytywny. Wprost, bez ogródek, w banalnym świetle. Do tego gra na dwójce... no powiedzmy delikatnie, że nie w moim guście kompletnie. Przerysowana, przesztuczna, kojarzy mi się filmową amerykańską "kampusową" młodzieżą - widzę tu fotki pozera. Wygłupy.
    Niby jakiś pomysł tematu jest, ale został on spłycony realizacją i sprowadzony do poziomu prostej komedii.
    Jeżeli taki był zamysł - to wyszło chyba w porządku.

Domyślnie

został on spłycony realizacją
    ,
    w banalnym świetle
    jakby to poprawić i co dokładnie jest złem?

Domyślnie

Proponujesz swoją wizję, my oceniamy i komentujemy. Wnioski nie zawsze są czarno-białe, a sposobów na zmianę jest nieskończenie wiele. Nic nie jest złe, ale odbiór banalnego światła, jak je nazwałem, to wynik zastosowania równomiernego i jednocześnie o wiele mocniejszego światła niż tło. O innej temperaturze barwowej. Widać tu sztuczność, niewiele różniącą się od błysku lampą wbudowaną. Czyli najprostszym możliwym sztucznym oświetleniem. Tak jakby zdjęcia wykonał pierwszy lepszy właściciel aparatu. To Twoja decyzja czy taki efekt chciałeś osiągnąć. Bywa, że bardzo znane osoby korzystają z najprostszych środków.

Domyślnie

Dzięki właśnie o takie wyjaśnienie prosiłem

Uprawnienia umieszczania postów