Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Właśnie ze zdziwieniem zobaczyłem, że błyska mi sabinka nawet gdy nie skieruję wbudowanej bezpośrednio. Nie działo się tak niestety na dworze więc przypuszczam że działa tutaj błysk odbity od ścian. Czyli jeśli zbuduję coś w rodzaju miniblendy zakładanej po tej stronie lampy gdzie jest czujnik podczerwieni to też powinna błyskać na dworze nawet gdy będę po niewłaściwej stronie lampy.

Domyślnie

Przecież możesz odwrócić korpus lampy do aparatu. Palnik daje się przekręcać na bok.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

I tak chyba będzie najlepiej, ew czujnik nie na którąś ze stron, tylko do tyłu i popróbuję z jakiego konta jeszcze łapie . Tylko to muszę zrobić na dworze bo w domu to wyzwala nawet jak jestem w innym pokoju

Po za tym rzeczywiście, przecież mogę odwrócić lampę na max na lewy bok. Nie potrzebuję przecież się dostawać do przycisków jeśli mogę nią sterować z poziomu aparatu (parasolka, nie pisałem wcześniej). Czasami człowiek wpada w jakieś dziwne schematy myślowe i sam się ogranicza
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-09-2009 o 10:53

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Beorn Zobacz posta
    Zgadza się właśnie sprawdziłem na allegro, są zamienniki 5 metrów. To pocieszające.
    Masz na myśli przedłużacz do SC-29, czy zamiennik? Szukałem przedłużacza do SC-29 w sieci i na allegro, ale niczego nie znalazłem. Może źle szukam?
    D700+MB-D10, S2Pro, AF 50mm f/1.8, S 17-35mm f/2.8-4 DG HSM, AF-S VR Micro 105 f/2.8, AF-S 80-200 f/2.8, SB-800

Domyślnie

podłączam się z pytaniem żeby nie zakładać nowego wątku bo to ponoć nie elegancko..
    :
    czy przy zakupie SC-29 Nikon powinna być dołączona karta gwarancyjna Nikona, euro lub pl ?
    ..pytam ponieważ zakupiłem powyższy kabel synchronizacyjny w polskim sklepie internetowym, który jest własnością firmy
    z adresem w Manchester GB.
    Kosztował mnie 300 zł. więc niedrogo lecz w oryginalnym pudełku Nikona nie znalazłem karty gwarancyjnej.. tylko brytyjską fakturę vat.
    Czy ktoś się spotkał z podobną sprawą? Zna temat? Pozdrawiam!
    ... ból można dzielić, szczęście się mnoży... Nadzieja mnie miażdży w dłoniach Bożych ...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów