Szukaj
Na pewno musisz przyłożyć się do obróbki.
Na pozór kiepskie foty można na skalę własnej satysfakcji ''uratować''
Pozwoliłem sobie na pokazanie zdjęcia nr.6 ze swojej strony.
Na Twoje oko skoro tak mówisz,to pewnie tak jest.
Na moje oko jest lepiej.
Ale pomyliłeś się kolego,bo to nie moje zdjęcie jest akurat tutaj do oceny.
Skoro otworzyłeś ten temat,to trzeba było ustosunkować się do treści autora,dla niego będzie,to bardziej cenne...
Następna pomocna duszyczka...,ale nie których tylko na ,to stać.Cytat:
Napisał Sapphiron Zobacz post
Na moje oko zepsułeś jeszcze bardziej...
Dokładnie
Ostatnio edytowane przez luki29 ; 18-10-2011 o 00:00
A ja zaproponuję coś innego wyjątkowo. Zamiast iść drogą jak wszyscy, postaraj się zrobić zdjęcia w naturalnym otoczeniu. Przy codziennych zajęciach typu odrabianie lekcji, sport, czy może jakieś hobby. Szczególnie przy osobach w młodym wieku ma to wiele większą wartość niż modelowanie. Obrabiając zdjęcia nie przesadzaj z kontrastem. Podniesiony, uwypukli różne wady skóry i nada jej nienaturalnego koloru bardzo często. Jeżeli masz dostęp do lepszego edytora graficznego, to użyj suwaka vibrance do uzyskania właściwego nasycenia. Dobre wykonanie krzywej jasności pozwoli na jeszcze lepszą kontrolę ekspozycji. Język jednak tylko obróbka. Można ją poprawić nawet za kilka lat. Ważne, by kadry i ujęcia były dopracowane. Widać, że coś tam już wiesz. Szlifuj warsztat i tyle. Postaraj się w portrecie pokazać nam osobę, a nie tylko pozującą dziewczynę. To bardzo trudne, ale od czasu do czasu wart spróbować wyjść poza schematy.
PS. Luki29 to nie jest dobra obróbka, choć od biedy można spostrzec pewne jej przesłanki i to też może coś autorowi dać. Jednak nie masakrujmy zdjęć bez powodu. Naturalne zdjęcia wcale nie muszą być złe. Szczególnie, że widzimy tu osobę bardzo młodą.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 18-10-2011 o 00:34
dziekuje mOSAd za opinię i za rady, napewno sie przydadzą![]()
D90
nie miejcie litosci...ok)
zdjecia zrobione jakby kompaktem.. zero obrobki zero panowania nad swiatłem zero czegokolwiek
jak to bylo ?? " stan i sie usmiechnij "
ok teraz powazniej..
swiatlo po lewej stornie barku za Toba... najlepiej postawic na poczatek modelke w cieniu.
inikaj bezposreniego swiatła.. tak ja napisał mosad sprobuj zorbic portret tematyczny pokazujacy dziewczynke przy jakims hobby czy zainteresowaniu.
ogladaj ogladaj.. i YOU TUBE powinno byc twoja strona startowa...
jesli chodzi o podstawowe tutki z PS
i RAW nie JPG
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Skontaktuj się z nami