Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

w instrukcji aparatu jest zdjecie górnego wyświatlacza i info, że ma pokazywać typ baterii ...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    w instrukcji aparatu jest zdjecie górnego wyświatlacza i info, że ma pokazywać typ baterii ...
    Przeglądam manuala od D300s i widzę tylko dwie pozycje:

24 - wskaźnik stanu naładowania akumulatora w MB-D10
    25 - wskaźnik stanu akumulatora

nie widzę nigdzie mowy o typie akumulatora.
    W którym miejscu to widzisz?
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

przepraszam to dotyczy tylnego wyświetlacza ... http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/..._ENnoprint.pdf 280 strona ... sprawdzę w domu
    Nikon

Domyślnie

To zmienia postac rzeczy. Na moim D700 na tylnym LCD wyswietla sie typ baterii.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

tak mi też wyświetla ... roztrzepany jestem
    Nikon

Domyślnie

Mam podobny problem - ostatnio zauważyłem, że grip jest jakby bardziej prądożerny tzn. świeżo naładowane akumulatorki AA starczyły może na 150 zdjęć. Po tym jak w wizjerze zauważyłem kontrolkę o niskim stanie baterii przełączyłem ręcznie w menu kolejność baterii na oryginalny akumulator w korpusie, nie było problemów. Po powrocie z reportażu, sprawdziłem pojemność baterii AA, była w normie. Zrobiłem dziś może 200 zdjęć gdy lustro się zawiesiło i wyświetlony został błąd Err... trochę się wystraszyłem - pomyślałem, że to przez mróz. Po powrocie do domu odczekałem ok. 45 min i kolejny test - bez gripa było OK, z gripem w trybie CH było wolnoooo i nagle Err. Dodam, że zapomniałem przełączyć kolejności baterii na MB-D10, gdy to zmieniłem znowu wyświetlał się wskaźnik niskiego poziomu baterii, pomimo że ich nie używałem... Po odpięciu w trybie CH słychać wyraźną poprawę szybkości - zrobiłem tak ok. 300 zdjęć w kilku seriach i nic.

Tego gripa mam od nowości mojego D300s, zrobiły wspólnie ponad 18000 zdjęć. W kwietniu minie rok. Myślałem, że dobrze trafiłem z zakupem. Wygląda jednak na to, że trzeba kupić oryginał...

Domyślnie

chyba taka uroda tego gripa bo ja mam to samo , dwie oryginalne baterie , jak się kończy ta w gripie to zawiesza lustro i wywala err , mamy tyle dobrze ze nie wywala szarego wyswietlacza jak w d700 , ale ewidentnie jest coś w nich nie tak

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów