Cytat Zamieszczone przez Marrab Zobacz posta
Świetny moment i klimat, do ideału brakuje mi tylko minimalnie innego kadrowania... odrobiny więcej przestrzeni po lewej, za czaplami i kadrowania trochę wyżej. (Wiem, że mogło nie być możliwości, to co piszę proszę potraktować jako "co by było, gdyby..." ).

Myślę, że budowanie klimatu przez wygenerowaną softem "mgłę" to nie najlepsza droga.

Pozdrawiam.
Jaki Ty ,,prawilny" jesteś, czyli zamieszczasz zdjęcia prosto z puszki ?. Jak do tej pory najlepsza matryca Nikona , Canona , Hasselblada nie jest w stanie zarejestrować takiej rozpiętości tonalnej jak oko ludzkie ta rozpiętość tonalna spada proporcjonalnie do ilości światła / a w zasadzie do jego braku/ - w tym celu wymyślono jakieś PS i inne wspomagacze, które maja za zadanie TYLKO zbliżyć fotografię do oryginału widzianego okiem ludzkim. Czytaj posty ze zrozumieniem ja tylko w sposób przerysowany pokazałem co ta nakładka potrafi robić ze zdjęciem w 15 sekund . Przy zabawie i obróbce selektywnej poszczególnych partii obrazu można uzyskać efekt TYLKO zbliżony do tego co widziało oko ludzkie.
pozdrawiam
Mariusz