Tak się przechadzałem deptakiem w moim miasteczku i proszę
Szukaj
Tak się przechadzałem deptakiem w moim miasteczku i proszę
Nikon d70s, Sigma 10-20, Tamron 17-50, Nikon 50mm 1,9d, HOYA HMC SUPER UV, Sandisk II Ultra 1GB, Lexar Premium 512 MB, Lowepro Rezo 160 AW. Na początek wystarczy
Obcięte buty i ostrość nastawiona na akordeon, a do tego bardzo zaśmiecione tło.Wolałbym chyba rozmyty deptak widzieć z tyłu.
D70s. Ot tak, po prostu.
Gdzies mam taki zestaw zlotych regul foto
Jedna z nich brzmiała z grubsza tak: "zanim nacisniesz spust migawki robiac komus zdjecie, spojrz raz jeszcze na gorna i dolna krawedz kadru czy czegos nie ucinasz" - buty panu op...![]()
Troszke mi brakuje w tym zdjeciu "czegos", tzn by sie cos dzialo... przechodzacyh ludzi, moze szerszego kadru. Zdjecie mogloby fajnie wygladac z wiekszym secie innych zrobionych na ulicy. Ale to wylacznie moja niefachowa opinia![]()
Kris
D200+Tokina 12-24/4+Nikkor VR 18-200 3.5-5.6+SB 900
Na przyszłość będę pamiętał o butach.. Aparat mam od 3 tygodni, ale to oczywiście mnie nie tłumaczy, a po fakcie okazało się, że jeszcze miałem ustawione ISO 800, eh.. Może zadam dziwne pytanie, ale jak rozmyć tło?
Nikon d70s, Sigma 10-20, Tamron 17-50, Nikon 50mm 1,9d, HOYA HMC SUPER UV, Sandisk II Ultra 1GB, Lexar Premium 512 MB, Lowepro Rezo 160 AW. Na początek wystarczy
Wybranie dużej przesłony, czyli ustawienie w body małych jej wartości (2,8 - 4 w twoim przypadku) i oddalenie głównego fotografowanego obiektu od tła pozwoli na rozmycie tego tła. Tutaj tło (napisy Avans) masz bardzo blisko muzyka, a gdybyś cyknął go na tle długiej ulicy (50-100 metrów), to byś miał tło miód malina.![]()
D70s. Ot tak, po prostu.
szkoda, że nie wykorzystałeś jakoś podobieństwa logo Avans do rozłożonego akordeonu
skoro nie zdecydowałeś się na rozmycie tła pomyślałem, że może chciałeś pokazać coś poza portretem, coś z otocznia
te zdecydowane białe kształty w tle (notabene jedyne obok klawiszy i miecha tak jasne) przywiodły mi luźne skojarzenie z akordeonem
hmm... człowiek coś palnie a potem się musi długo tłumaczyć![]()
abstrahujac od tresci, wiekszy kontrast dodalby obrobce efektownosci
Skontaktuj się z nami