Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie uliczne muzykowanie

Tak się przechadzałem deptakiem w moim miasteczku i proszę
    Nikon d70s, Sigma 10-20, Tamron 17-50, Nikon 50mm 1,9d, HOYA HMC SUPER UV, Sandisk II Ultra 1GB, Lexar Premium 512 MB, Lowepro Rezo 160 AW. Na początek wystarczy

Domyślnie

Obcięte buty i ostrość nastawiona na akordeon, a do tego bardzo zaśmiecione tło. Wolałbym chyba rozmyty deptak widzieć z tyłu.
    D70s. Ot tak, po prostu.

Domyślnie

Gdzies mam taki zestaw zlotych regul foto
    Jedna z nich brzmiała z grubsza tak: "zanim nacisniesz spust migawki robiac komus zdjecie, spojrz raz jeszcze na gorna i dolna krawedz kadru czy czegos nie ucinasz" - buty panu op...
    Troszke mi brakuje w tym zdjeciu "czegos", tzn by sie cos dzialo... przechodzacyh ludzi, moze szerszego kadru. Zdjecie mogloby fajnie wygladac z wiekszym secie innych zrobionych na ulicy. Ale to wylacznie moja niefachowa opinia
    Kris
    D200+Tokina 12-24/4+Nikkor VR 18-200 3.5-5.6+SB 900

Domyślnie

Na przyszłość będę pamiętał o butach.. Aparat mam od 3 tygodni, ale to oczywiście mnie nie tłumaczy, a po fakcie okazało się, że jeszcze miałem ustawione ISO 800, eh.. Może zadam dziwne pytanie, ale jak rozmyć tło?
    Nikon d70s, Sigma 10-20, Tamron 17-50, Nikon 50mm 1,9d, HOYA HMC SUPER UV, Sandisk II Ultra 1GB, Lexar Premium 512 MB, Lowepro Rezo 160 AW. Na początek wystarczy

Domyślnie

Wybranie dużej przesłony, czyli ustawienie w body małych jej wartości (2,8 - 4 w twoim przypadku) i oddalenie głównego fotografowanego obiektu od tła pozwoli na rozmycie tego tła. Tutaj tło (napisy Avans) masz bardzo blisko muzyka, a gdybyś cyknął go na tle długiej ulicy (50-100 metrów), to byś miał tło miód malina.
    D70s. Ot tak, po prostu.

Domyślnie

szkoda, że nie wykorzystałeś jakoś podobieństwa logo Avans do rozłożonego akordeonu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    szkoda, że nie wykorzystałeś jakoś podobieństwa logo Avans do rozłożonego akordeonu
    nie bardzo wiem co masz na myśli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zwolak Zobacz posta
    Wybranie dużej przesłony, czyli ustawienie w body małych jej wartości (2,8 - 4 w twoim przypadku) i oddalenie głównego fotografowanego obiektu od tła pozwoli na rozmycie tego tła. Tutaj tło (napisy Avans) masz bardzo blisko muzyka, a gdybyś cyknął go na tle długiej ulicy (50-100 metrów), to byś miał tło miód malina.
    ten Pan tam gra często następnym razem tak zrobię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wegejazz Zobacz posta
    nie bardzo wiem co masz na myśli
    skoro nie zdecydowałeś się na rozmycie tła pomyślałem, że może chciałeś pokazać coś poza portretem, coś z otocznia
    te zdecydowane białe kształty w tle (notabene jedyne obok klawiszy i miecha tak jasne) przywiodły mi luźne skojarzenie z akordeonem

hmm... człowiek coś palnie a potem się musi długo tłumaczyć

Domyślnie

abstrahujac od tresci, wiekszy kontrast dodalby obrobce efektownosci

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów