Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: VHS Fashion

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez batonMR Zobacz posta
    Fajnie to ostatnio ujął Paweł z ekipy Skulmaka oglądając moje zdjęcia - jego nie interesuje czy było tak czy tak, czy na szybko, czy taki obiektyw czy inny, czy kiepskie warunki czy dobre, kupuje zdjęcie albo nie. Jeżeli wiało, trzeba było przełożyć sesję. Jeżeli jednak się odbyła, została oddana do oceny, to oceniam. Fryzura jest kiepska, całość niedopracowana, pomysł fajny ale nie wykorzystany w pełni, to jest efekt końcowy i oceniam to co zostało zaprezentowane, a nie historię powstawania zdjęcia. W dziale moda/glamour albo zdjęcia się "nadają" albo nie. Tym razem nie, ale droga jest dobra. Nie na szybko i więcej uwagi na szczegóły. Pozdrawiam!
    Coz Twoim zdaniem pomysl byl dobry ale niedopracowany. Wiem ze ty bys pewnie zrobil znacznie lepiej, ale... nie zrobiles wcale. A my zrobilismy, dopracowalismy to na tyle na ile sie dalo w tych warunkach. I modelka jest wniebowzieta, a to bylo najwazniejsze. Mnie tez sie podoba i co jak co, ale fryzurze to nie mam nic do zarzucenia, bylem przy tym, widzialem i bylo ok. Nie podoba sie, trudno, Tobie akurat nie musi Na szczescie sa tacy ktorym sie podoba i to są wlasnie ci, ktorym sie mialo podobac pozdrawiam
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    (...)modelka jest wniebowzieta, a to bylo najwazniejsze. (...) Na szczescie sa tacy ktorym sie podoba i to są wlasnie ci, ktorym sie mialo podobac (...)
    Ja tylko powiem, z przymróżeniem oka, że akurat w moda/glamour jest to absolutnie zgubne podejście do tematu Chyba że sesja była robiona stricte na zamówienie modelki i dla jej potrzeb... to inna kwestia, acz wtedy powinna być wykorzystywana tylko przez modelkę Jeśli twierdzisz, że jest dedykowana grupa "podobających się", to nie możesz oczekiwać uniwersalności w odbiorze i zgodnych ocen... Skoro jest grono zamknięte odbiorców, którym miało się podobać, to po co w takim razie prezentować to innym?
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Proponuję nie bronić się tu do upadłego. Jest jak jest i tyle. Raz lepiej, raz gorzej. Nikt nie wątpi, że sesja wymagała starań i włożyliście w nią dużo serca i wysiłku. I wykonaliście być może najlepiej jak się dało przy zadanych okolicznościach. My jednak oceniamy końcowy efekt jako niezaangażowany widz, oglądający zdjęcia w magazynie. Nie znamy pozakulisowych sytuacji, warunków.
    Jak pilon zauważył - kierowanie się gustem modelek to... delikatnie mówiąc nie najlepszy pomysł. Przytaczanie go na obronę zdjęć - jeszcze gorszy.

Domyślnie

Popieram przedmówcę, a nawet powiem więcej - skoro dajesz zdjęcia z własnej nieprzymuszonej woli do oceny zróżnicowanej (różne gusta, różne zboczenia ) grupie osób to należy krytykę brać "na klatę" też kiedyś myślałem, że moje zdjęcia są boskie a takie nie były
    Posiadanie Nikona nie czyni fotografem. Czyni właścicielem aparatu marki Nikon.

Jestem właścicielem- na fotografa przyjdzie czas

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów