Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie Jedno, kolorowe.

Chciałem usłyszeć(zobaczyć) wasze komentarze na temat tej fotografii:

Domyślnie

Z tą dłonią, to już gorzej być nie mogło, zupełnie jest niepotrzebna w tym kadrze...

Zakładam, że fotografia ma dla relacji Ty-Modelka cechy intencjonalne (tak wg mnie wygląda, mogę się mylić), więc trudno się tu wypowiadać, dla mnie przypadkowe zdjęcie, dla Ciebie być może kawał historii.

Ps. zachęcam do przeczytania regulaminu http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=1358 Jako, że jesteś nowy, tylko puszczam oczko za szerokość, ale proszę miej wzgląd na przyszłość
    Ostatnio edytowane przez pilon ; 28-09-2011 o 20:59
    Pozdrawiam, Kuba

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Nastepnym razem ustawię regulaminowe wymiary. Co do ręki to specjalnie ująłem ją w kadrze, jest to swego rodzaju jej naturalna reakcja. Ostatnim razem zdjęcie wyszło sztucznie, tym razem postawiłem na jak najbardziej naturalność.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Graivite Zobacz posta
    Co do ręki to specjalnie ująłem ją w kadrze, jest to swego rodzaju jej naturalna reakcja. Ostatnim razem zdjęcie wyszło sztucznie, tym razem postawiłem na jak najbardziej naturalność.
    Z tą dłonią chodzi o to, że uciąłeś ją w niefortunny sposób. Na dodatek wygląda ona (poprzez perspektywę) monstrualnie w porównaniu do twarzy modelki. Lekka winieta (a możne po prostu obróbka?) nie za ładnie wygląda na twarzy i dłoni.
    Nie jest tragicznie, ale masz nad czym pracować

Oszczędny w słowach Awatar karolo
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

Moglo byc troszke ostrzejsze oko .. ale ogolnie dla mnie na plus .

Oszczędny w słowach Awatar yupy
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Problem też w tym, że ręka (przynajmniej jak dla mnie) odciąga mój wzrok od twarzy modelki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Mam jeszcze dwa zdjęcia do oceny:

Domyślnie

Numeruj foty
    Dwójka wydaje się być nadmiernie wyostrzoną. Ramię ciąłbym bardziej zdecydowanie lub w ogóle. Ot taka fota albumowa.
    Trójka jest z kolei jak dla mnie za mydlana, balans bieli i kolory też coś nie halo. Nie podoba mi się też ciecie głowy.

Domyślnie

Widać, że się motasz. Pomiędzy kadrami, obróbką, światłem, kontrastem. Będzie lepiej - na razie to taka faza przejściowa, w której jeszcze nie masz chyba wyrobionego spojrzenia na to, co chcesz uzyskać tak naprawdę. Ewentualnie, że to nie jest dobra droga. Oglądaj (zdjęcia innych również), trenuj, czytaj. Polecam korzystanie z działu "w trakcie obróbki" na tym etapie. Tyle ode mnie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Widać, że się motasz. Pomiędzy kadrami, obróbką, światłem, kontrastem. Będzie lepiej - na razie to taka faza przejściowa, w której jeszcze nie masz chyba wyrobionego spojrzenia na to, co chcesz uzyskać tak naprawdę. Ewentualnie, że to nie jest dobra droga. Oglądaj (zdjęcia innych również), trenuj, czytaj. Polecam korzystanie z działu "w trakcie obróbki" na tym etapie. Tyle ode mnie.
    Dziękuje za konkretny komentarz. Zdjęcia zostały wykonane za pomocą Nikona i Heliosa 44-4 może dlatego takie kolorowe i mydlane... Chętnie przejrzę dział "w trakcie obróbki" i za jakiś czas znów wrzucę jakieś zdjęcie do oceny ;]

Uprawnienia umieszczania postów