Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: D70 a usb 2.0

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mam czytnik USB zgodny z 2.0. POdłączony jest do portu USB 2.0 na płycie głównej - zgrywanie dowolnej karty (mam ich kilka) jest wielokrotnie szybsze niż bezpośrednio z aparatu. 20 minut ??? Moj Sandisk 2 GB zgrywam szybciej.
    Pozdrawiam

Domyślnie

512 Kingstone HS czytnik połyka mi w 30 sek.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Chyba już wiem na czym polegal mój problem: Czytnik w Laptopie był 1.1 oraz zewnętrzny który mam w domu to też 1.1 (no cóż darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby - bo darowany koń nie ma zębów ) Teraz pożyczyłem od kolegi pod USB 2.0 podobno high speed zaraz zrobimy test.

[ Dodano: Pią 17 Cze, 2005 ]
    Oto wyniki testu:
    43 foldery, w 37 zdjęcia w sumie 417zdjęć.
    czas wrzucania na kartę z kompa 5m8sek.
    czas zrzucania z karty na kompa 3m17sek.

Taki wynik mnie w 100% satysfakcjonuje biorąc pod uwagę że w aparacie zdjęcia zapisuje się głównie w jednym folderze, więc powinno być ciut szybciej.
    Od jutra poszukiwania czytnika 2.0 full speed najlepiej z wtykiem USB(bez kabla) lub na PCMCIA jeśli takowe są o prędkości 2.0

[ Dodano: Pią 17 Cze, 2005 ]
    Zapomniałem dodać że we właściwościacch czytnika włączyłem buforowanie zapisu w celu zwiększenia wydajności. Domyślnie buforowanie jest wyłączone co pozwala na usuwanie sprzętu bez klikania w ikonę "bezpieczne usuwanie sprzętu"

Domyślnie

A oto moje "osiągnięcia" w zgrywaniu plików z D70 do kompa po wakacyjnej podróży:

(Minus) ~990MB, 403 pliki = czas 17 min 15 sek

(Plus) - można spokojnie iść do klopa i jeszcze gazetę przeczytać!

Przyjemnego s... sczytywania... oczywiście!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

Chyba już po dyskusji, ale myślę że warto wyjaśnić:
    2.0 FULL SPEED działa tak szybko jak 1.1 (i to właśnie siedzi w D70)
    2.0 HI SPEED działa "ciut" szybciej
    Oznaczeniem HI SPEED jest taki znaczek:
    Jeśli na urządzeniu (ew. opakowaniu, w instrukcji) nie ma tego znaczka, to urządzenie jest jedynie FULL SPEED.
    Pozdrawiam
    Lolek

Domyślnie

czytnik to oczywiscie jedyne rozsadne wyjscie, poza szybkoscia ma jeszcze ten plus, ze oszczedza baterie aparatu. spotkalem sie z opiniami, ze nalezy unikac czytnikow "uniwersalnych" - tzn na kilka typow kart, wiadomo, urzadzenie, ktore robi kilka rzeczy, zadnej z nich nie robi dobrze. sam posiadam czytnik CF marki jakiejs nieznanej - pocket reader, nabyty w komputroniku za 50 zl. przegranie karty 1GB SanDisk Ultra II trwa blyskawicznie, mam wrazenie, ze bardziej limitowane jest predkoscia twardego dysku.
    pozdrawiam Michał Bartkowiak
    D500; D300s; T12-24; N35/1,8G; N50/1,4G; N85/1,6; S150/2,8HSM; N600/4 VR; kenko 1,4x telepro300 dg; INDURO GIT 403 + MF393+Triopo B-3

Domyślnie

Uniwersalność czytników - akurat w tym przypadku nie ma to nic do ich jakości - tak naprawde tam są tylko gniazda podpięte do kontrolera.
    Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów