Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: D70 a usb 2.0

lygi
    Gość

Domyślnie D70 a usb 2.0

Witam serdecznie

niewatpliwie jest to moj debiut na tym forum, ale mam pewien nazwijmy to klopot ;P

otoz podpialem d70 pod usb , wszystko pieknie ladnie , ale niewiedziec czemu zestawiione polaczenie jest w trybie usb 1.1 , moj system , jak i plyta gl. obsluguja usb 2.0 , a pomimo to aparat pracuje w trybie 1.1.

czego to mzoe byc kwestia ? mial ktos podobny problem ?

Domyślnie

D70 obsługuje 2,0 ale działa z prędkością 1,1 ot cała zagadka.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

co to znaczy obsługuje? dla mnie nic, to tylko chwyt marketingowy Nikona, który zresztą obrócił się przeciwko niemu
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi
    co to znaczy obsługuje? dla mnie nic, to tylko chwyt marketingowy Nikona, który zresztą obrócił się przeciwko niemu
    Jest dokładnie tak jak piszesz.
    Zawsze 2,0 ładniej wygląda na pudełku reklamówcw niż 1,1
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

a może można jakś odblokować 2.0 full speed?

Domyślnie

I tu tkwi sedno sprawy - USB 2.0 to nie chwyt a cała prawda iż taką prędkość obsługuje D70. Nie obsługuje jednak USB 2.0 FULL SPEED o co zapewne Ci chodzi. Są to 2 róźne wprowadzone jeden po drugim standardy. Gdy wypuszczano D70 tryb FULL SPEED nie był jeszcze otwarty dla wszystkich producentów - stąd tylko 2.0.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Czytnik jest rozwiązaniem. Nie pamietam kiedy ostatni raz podpinałem aparat do komputera.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Irekka: Właśnie nie jestem pewien. Do tej pory albo zrzucałem przez kabel z aparatu zdjęcia albo przez czytnik i w obu przypadkach zgranie 1GB Kingstona Elite pro high speed zajmowało 20min. Także nie wiem czy czytnik ma znaczenie, chyba że są również różne rodzaje czytników. Jeśli ktoś by wiedział to byłbym wdzięczny za odp. w moim przypadku 20min. to czasami stanowczo za dużo.
    Zbudować dom, spłodzić syna, wstawić EVO do garażu... niekoniecznie w tej kolejności

Domyślnie

moze w tym przypadku ograniczeniem jest predkosc USB na kompie? sam mam stara plyte, i sam czytnik HiSpeed na wiele sie nie zda w tym przypadku... ale u znajomego gdzie ma pelne USB2 HiSpeed... zgrywalo w iście ekspresowym tempie jak dla mnie
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie

pooley: Nie sądzę bo w domu mam może i starą płytę, ale bardzo często zrzucam zdjęcia na laptopa znajomego który ma wbudowany czytnik a procek tam jest 3.0Ghz i 512 ramu więc nie sądzę żeby tam była jakaś kaszaniasta płyta. Generalnie jak sgrywam 10 czy 15 zdjęć to dla mnie też jest expres ale prawie 400 fot to już dla mnie wieczność zwłaszcza gdy mi się śpieszy. Chyba że sam czytnik może mieć jakieś znaczenie oraz konfiguracja lub sterowniki do niego. Nie znam się kurde na kompach
    Zbudować dom, spłodzić syna, wstawić EVO do garażu... niekoniecznie w tej kolejności

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów