Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Chrzest

Domyślnie

Zastanawiam się ile (abstrahując od tego zdjęcia) mistrzowskich klatek to przemyślane działanie i super-czujność fotografa - a ile po prostu przypadek, że w danym momencie nacisnęło się spust...
    A ta klatka - podoba mi się. Też wolałabym drugi plan ostrzej, bo automatycznie tam wzrok jest poprowadzony i obróbkę bardziej zdecydowaną. Ale jest i tak ok
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Szersze ujęcie w kolorze.
    2.
    Ostatnio edytowane przez Husky_ ; 07-09-2011 o 14:24

Domyślnie

no i kolor dużo dużo lepiej, bardzo fajna klata!
    Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G

Domyślnie

Nie poznaję kolegi...
    Dziękuję.

Domyślnie

Chyba też ciekawa klatka.

3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky_ Zobacz posta
    Nie poznaję kolegi...
    Dziękuję.
    Wiesz nie jestem taki straszny. Nie lubię jak ktoś mnie ocenia przez pryzmat mojej krytyki względem panka.
    Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G

Domyślnie

A może coś o ostatnim zdjęciu?

Domyślnie

Tak czytam te 3 strony i tak się zastanawiam. Jest zdjęcie z samego momentu chrztu, nawet w miarę poprawne a tutaj już 2 post że fota jest beee, o co chodzi ??
    Sama klatka jest faktycznie ok, przyjmując że nie miałeś możliwości większej dziury zrobić. Tak faktycznie ten chłopiec na 2 planie odciąga uwagę od samego momentu chrztu, ale sam kadr ja uważam za całkiem ok. Mogłeś strzelić jeszcze jedną z ostrością na chłopca, ciekawe jak by wyszło. Może nieco na 2 w prawo można by dać ale to już małe szczegóły. Jest pokazany ksiądz jest ojciec (może chrzestny nawet) jest polewanie wodą ... z trafioną ostrością.

Według mnie chrzest to jak już powiedzieli poprzednicy ... ważne żeby mieć poprawne wszystkie najważniejsze momenty reszta to warsztat fotografa. Z tym pierwszym to czasem nie takie proste ... jak jest z 10 chrztów na jednej ceremonii. Ty jeden z nich pokazałeś tutaj ... dlatego jeśli następne też masz w takiej postaci jak tutaj to dałeś radę
    D700 | D50 | T17-35/2.8-4 | N18-55 | N50/1.8G | N50/1.8D | N35/1.8G | T90/2.8 | Tair135/2.8 | N180 2.8 | N->M42 | SB-800x2
    Mój fotoblog

Domyślnie

W tej kaplicy fotografuje się strasznie niewygodnie. Rodzice stoją przy schodku po którym porusza się ksiądz i ja (oraz inni fotografujący). Nie mam nawet możliwości minięcia się z księdzem, mogęstać tylko z jego jednej strony.
    Podczas tej mszy było chrzczonych tylko czworo dzieci z czego ja pracowałem z dwoma.

Kolejne ujęcie z tej uroczystości.
    4.

Domyślnie

Zbigniew Swiderski ? Ty jestes z Zabek pod wawa? Witaj ziomal !

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów