Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Domke - F-6, F-4, F-3X ?

Potrzebuję lekkiej, miękkiej torby do mojego zestawu mini: D300s (czasami z gripem), 70-200,18-105, SB-900. Stawiam na Domke.Wydaje mi się że jedna z tych trzech toreb: F-6, F-4, F-3X będzie pasować. NIe chciałbym dopychać sprzętu kolanem.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Kup ale tylko wersje z nylonu balistycznego - http://www.tiffen.com/displayproduct...temnum=700-F2B , to jest wersja F 2 i jest tak samo miekka jak ze szmaty. W tym modelu upchasz co potrzeba bez problemu , zreszta zawsze mozesz zmienic wklady wewnetrzne dokupujac oczywiscie w opcji.

+

http://www.cambags.com/bag-type/shou...lder-bags.html
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 02-09-2011 o 01:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Kup ale tylko wersje z nylonu balistycznego
    Tak prawdę mówiąc szukam czegoś mniejszego, ale czemu z nylonu a nie z kanwasu?

Domyślnie

Oba materiały są spoko. Canvas jest miękki, ballistic nieco sztywniejszy. Canvas też nie przemaka więc spokojnie. F6 jest fajna, ale nie do długich szkieł. Jeśli masz np 70-200 to torba z tym szkłem w pionie nie jest bardzo stabilna, ale za to super lekka. Nie wywali się, że nosząc jeszcze kiedyś 70-200 IS Canona miałem wrażenie, że po wyjęciu body, gdy w torbie było tylko 70-200 to przy np. biegu torba mogłaby lekko stracić stabilność. Ale nigdy nie straciła

W f3x sprzęt jest niestety wrzucony na kupę i wali w siebie. Tam nie ma klasycznego insertu. Ja lubię bardzo f6. Mała, leciutka i dyskretna, a bardzo pakowna. Klasyka to jednak F2 przewaga na F6 to boczne kieszenie.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 02-09-2011 o 12:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Klasyka to jednak F2 przewaga na F6 to boczne kieszenie.
    A jak wielkościowo i wagowo ma się F-2 do F-6.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Canvas trzeba pastowac specjalna pasta , wiec jesli ktos nie lubi lub zapomina to mozna latwo zaniedbac taka torebeczke Waga nylonu jest podobna do canvasu w zaleznosci jakich jest gabarytow. Nylon jest nie do zdarcia .

GL
    Gość

Domyślnie

Z wymienionych przez Ciebie toreb najlepsza będzie F-6, mając doświadczenie w postaci jej codziennego używanie przez rok daleki jestem od zachwytów.
    Torba ma powolne i irytujące klamry, które mocno spowalniają wyciąganie sprzętu (porównuję z Lowepro stealth reporter). W dodatku klamry te dzwonią niemiłosiernie i człowiek czyje się jak owca na pastwisku, a o jakiejkolwiek dyskrecji można zapomnieć. Materiał canvas jest słaby, przez rok zdążył się poprzecierać w kilku miejscach, a przytwierdzony do torby pasek parciany miejscami postrzępił się na brzegach. Najgorsze są jednak sprzączki służące do regulacji długości paska, są one wykonane z marnego plastiku, który ma tendencje do pękania przy byle naprężeniu (jedna pękła mi 3 razy, zawsze w innym miejscu).
    Torba ma też oczywiście zalety, ale z perspektywy czasu z pewnością drugi raz bym jej nie kupił, dlatego nie widzę sensu o nich pisać.
    Aha, no i mit że mając tę torbę zyskuje się transparentność, jest niestety nieprawdziwy. Pomijając zwracające uwagę dzwonienie i tak każdy widzi że to torba foto...

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Miales pecha z pekajacymi klamrami , nikt z moich znajomych nie mial takiego problemu i ja takze nie. Co do dzwonienia to trzeba miec cos w tej torbie, zeby byla wypchana ku gorze ale z drugiej strony widzialem zapiecia metalowe obszyte materialem . Dodam, ze i Domke podrabiaja ... moze kupiles "kiszke" ?

Domyślnie

Mam F-6 i jestem zadowolony bo jest lekka, bardzo pakowna i wg mnie dość dyskretna. Słabszą stroną tej torby są właśnie dzwoniące klamry (w wolnym czasie spróbuję koszulkę termokurczliwą założyć na nie żeby nie dzwoniły).
    Nie jestem pewien tego pastowania? - producent zapewnia, że torba jest impregnowana i chyba tylko do niektórych modeli dodaje pastę.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Walek Zobacz posta
    Mam F-6 i jestem zadowolony bo jest lekka, bardzo pakowna i wg mnie dość dyskretna. Słabszą stroną tej torby są właśnie dzwoniące klamry (w wolnym czasie spróbuję koszulkę termokurczliwą założyć na nie żeby nie dzwoniły).
    Nie jestem pewien tego pastowania? - producent zapewnia, że torba jest impregnowana i chyba tylko do niektórych modeli dodaje pastę.
    Trzeba pastowac ale paste kupujesz osobno . Tak jak buty

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów