Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25
    k|muzyk
    Gość

Domyślnie

W dziedzinie sprzętu hardcorowcem nie jestem postanowione - aparat pojdzie do serwisu w ramach rękojmi bo nie może tak być, że robie zdjęcia a w domu się okazuje, że na 70% zdjęć ostrość jest pół metra za modelami ... dzięki wszystkim za rady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k|muzyk Zobacz posta
    (...) postanowione - aparat pojdzie do serwisu w ramach rękojmi (...)
    Jeśli w ramach rękojmi, to nie bezpośrednio do serwisu, ale poprzez sklep, w którym kupiłeś aparat. POwodzenia (będzie potrzebne).
    PS
    Jeśli jesteś konsumentem, a nie firmą, to nie będzie rękojmia tylko niezgodność towaru z umową.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Rozmowny Awatar km79
    Miasto
    Bilgoraj - Burton on Trent

Domyślnie

Prościej i szybciej będzie zapłacić te 90zł serwisowi i w ciągu kilku dni mieć aparat z powrotem w domu, ale jak nie zależy Ci na czasie i nerwach to możesz próbować rękojmi-niezgodności towaru.
    D600 +N35 +N50 +N70-210
    D810 +S24
    fr

k|muzyk
    Gość

Domyślnie

W najblizszym czasie mam kilka zlecen ale najwyzej pozycze sprzet od przyjaciela, wiec nie bedzie problemu. Jesli jest szansa ze mogloby sie udac z niezgodnoscia towaru to powinenem sprobowac jakby sie okazalo, ze sa z tym problemy to wtedy bede myslal o naprawie na wlasny koszt, chociaz wydaje mi sie ze skoro back focus wystepuje ze wszystkimi obiektywami (najwiekszy z szerokatnymi) to nie musi koniecznie chodzic o kalibracje obiektywow i puszki. Ja osobiscie licze ze sklep (nie podam nazwy ale wszyscy go znamy), w ktorym kupowalem body sie zreflektuje i po konsultacji z Nikonem nie bedzie robil problemow. Osobiscie dla mnie najlepszym rozwiazaniem byloby wymiana na nowe body, badz zwrot pieniedzy ale jak bedzie... czas pokarze. Jesli znajde czas jutro lub w sobote to zaniose aparat i po zakonczeniu sprawy dam Wam znac co sie udalo zdzialac 3majcie kciuki

Domyślnie

Sądząc po zdjęciach najprawdopodobniej sensory AF są przesunięte w stosunku do tego prostokącika, który widać w wizjerze. Czyli kierujesz centralne pole na coś tam, a aparat faktycznie czujnik AF ma gdzie z boku. Na 90% Postepu Ci nic nie pomoże ale wysłać zawsze możesz Ja sobie to sam ustawiłem imbusem 1.5mm tyle, że w d300s. Nie jest to łatwe. Powiedziałbym, że odradzam samodzielne bawienie się. Wysłałbym do UK do Fixation. Na Postępu zrobią Ci elektroniczną "rozklalibrację" albo powiedzą, ze mieści się w normie.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów