Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie [D300] Straszliwe paski

Witam

Po imprezce ostatnio, oglądam sobie zdjęcia na komputerze, wszystko w porządku (na miniaturkach)
    Później oglądam duże zdjęcia, patrzę a tam kolorowe paski na połowie zdjęć.

Coś takiego:

Wszystkie zdjęcia mam w RAWach, ma ktoś pomysł co się mogło stać? Oraz jak przywrócić je do normalności?

Adam.

Domyślnie

Może karta nawaliła. Włóż inną i zrób zdjęcie. Najprostsze co mi przychodzi do głowy.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Domyślnie

Moim zdaniem to powstało przy zapisie na kartę, więc albo sama karta albo coś w puszce. Sprawdź na innej ale z tymi fotkami to już chyba możesz się pożegnać.

Domyślnie

Mi się tez wydaje, że problem przy zapisie na kartę. Dobrze, że nie wszystkie są zepsute...

Domyślnie

ale zeby na slubie? ;///
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Ja uważam, że to niestety nie karta (ale i tak warto sprawdzić). Według mnie to będzie wina przetwornika A/C, ewentualnie jakiegoś procesora, więc tak czy tak serwis.
    D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800

Domyślnie

to jest 100% karta pamieci lub blad podczas kopiowania zdjec na kompa. mialem to samo na szitowej karcie pamieci. na sandiskach ultra i ducati nigdy to nie wystapilo.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Panowie jaka karta? To jest już po matrycy. Swoje wypracowała. Albo wymiana przetwornika albo nowy aparat
    analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady

Domyślnie

Dlaczego od razu po matrycy. Już tu były przypadki, że właśnie winowajcą była karta. Takie paski często powstają przy zapisie bądź odczycie. Tyle, ze może to być zarówno wina karty jak i puszki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VJ_Adams Zobacz posta

Wszystkie zdjęcia mam w RAWach, ma ktoś pomysł co się mogło stać? Oraz jak przywrócić je do normalności
    W RAW jest zaszyty pełny jpg basic. Ściągnij Preview Extractor albo jakiś inny program do wyciągania jpg z NEF i wszystko się wyjaśni.
    Jak matryca jest padnięta to zdjecia jpg wycięte z NEF będą wyglądać tak samo jak z NEF.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów