Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie DVB-T jaki tuner.

Pewnie będę musiał kupić tuner do odbioru cyfrowej Tv naziemnej. Nie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze ( poza cena).
    Na pewno znajdzie się tu ktoś, kto temat juz rozpracowal. Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Domyślnie

W zeszłym tygodniu kupiłem tuner Signal HD-507 za 130. Jak na razie jest ok. Na zwykłej antenie siatkowej odbieram mux 2 i 3 z Raszyna, wieczorami (tak od 19-20) nawet Polsat HD się pojawia (dzisiaj akurat nie, pewnie z powodu deszczu), mimo że jest nadawany z pałacu kultury z mocą bodajże tylko 2kW. Jedyne do czego można się przyczepić, to przyciski pilota z jakiejś takiej twardej gumy, ale może przesadzam
    Po aktualizacji softu spełnia wszystkie, oprócz jednego, wymagania odnośnie tunerów, jakie mają zacząć obowiązywać pod koniec sierpnia. To czego mu brakuje, to cyfrowe wyjście audio bodajże, co mi akurat nie przeszkadza. Z tymi przepisami jest tak, że jak sprzęt nie będzie spełniał jakichś wymagań, wtedy sprzedawca musi mieć pisemne oświadczenie nabywcy, w stylu "widziały gały co brały". W związku z tym obecnie trwa wyprzedaż resztek magazynowych wielu tunerów, w tym również tego Signala, którego na początku września ma zastąpić nowy model już ze wspomnianym wyjściem. Może jacyś sprzedawcy z większymi zapasami spanikują w związku z tymi oświadczeniami i pod koniec miesiąca obniża cenę?
    Ostatnio edytowane przez ajt ; 09-08-2011 o 00:00

Uprawnienia umieszczania postów