Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: d50 d70 czy d90

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ale są troche drozsze od tych bez silnika.

Domyślnie

Tamrona 17-50 f2.8 poniżej 1k dostaniesz i masz jasno zamiast męczyć się z kitem.
    Teraz z silnikami szkieł jest dużo. Śrubokręt za kilka lat będzie stanowił mały % szkieł.
    D3000 + N18-55 + T70-200 + Helios 58 | PSAM Mode ON

Domyślnie

D3000 i tak warto wymienić na D90.
    Fajnie się amatorsko operuje sprzętami z półki D70 - D7000,
    przy czym sensowny wizjer zaczyna się od D80 w górę.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

wizier moze sie zaczyna...ale co komu po wizjerku jesli stary af nie zdazy i foty zwieja?
    A czlowiek mysli wlasnie o starych szklach przeciez, do nowego aparaciku. Stare sa swietne, jesli mamy tez nowe...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

panowie głównie chodzi o to że mam d3000 i jestem zadowolony dokupiłem do niego 18-70 3,5-4,5 wg mnie fajne szkło, tyle ze chciałem kupić np stalkę 50 1,8 tyle że z silnikiem jest droższa o polowe niż na śrubokręt a np d90 czy d80 jestem w stanie kupić sprzedając 3000 z seryjnym kitem i niewiele dokładając. ale czytając to wszystko doszedłem do wniosku że chyba zostanę przy swoim wiem co mam mam gwarancje a do nauki starczy, dziękuje wszystkim za odpowiedzi jak będę pewny zmiany sprzętu to zmienię na d90 pozdrawiam

Domyślnie

zobacz ile ludzi na forum mimo że ma puszke ze śrubokrętem kupiło 50 1.8G
    Jak myślisz dlaczego? Zamiast sprzedawać to co masz i kupować nieznane używane body tylko dla napędu AF lepiej też kup 50 1.8G

Domyślnie

no ja tez o tym myśle tyle ze bez silnika są troche tańsze a bez silnika nie chce bo na AF manualny jest jeszcze za wcześnie

Domyślnie

Ale w sumie aparaty więcej tracą na wartości, niż szkła, więc lepiej zainwestować w szkło.

Domyślnie

"wizier moze sie zaczyna...ale co komu po wizjerku jesli stary af nie zdazy i foty zwieja?"

Nie bardzo rozumiem do czego to się odnosi.
    I D3000, i D80 posiadają AF "Multi-CAM 1000".
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Ja mam D90, a teraz właśnie nabyłem z powrotem D70s. Miałem kiedyś D70 i żałowałem od razu, że go oddałem.

IMO D70 będzie świetny jako zapasowe body. Poza tym kolorki i tak bardziej odpowiadają mi w puszkach z matrycą CCD.
    W cenie D90 będziesz miał D70 + np tamrona 17-50 2.8.
    Chyba, że potrzebujesz więcej pikseli, ale mi w praktyce D70 wystarczał do komercyjnych plakatów, bannerów i publikacji książkowych. Mniej go też szkoda przy trudnych plenerach.
    Obecna cena za D70s jest bardzo dobra (swojego kupiłem za 500 zł z przebiegiem 14 k)

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów