Close

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 136

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tak jak pisałam-skaner jest w planach, więc nie mam takiej możliwości
    Po za tym chodzi mi o opinie codziennego użytkowania, a nie 15-minut spędzonych w iSpotcie

Domyślnie

Zdradzę tylko że w każdym "normalnym" sklepie handlującym Mac'ami, otrzymasz 6% zniżki EDU. To jest jest promocja Apple'a, nie iSpot'a Także kupować możesz gdzie chcesz

Z mojej strony, polecałbym dwie rzeczy. Pierwsza, to poznaj różnice między systemem operacyjnym Mac'a a Windowsem. Ten pierwszy ma mnóstwo zalet względem tego drugiego, niemniej wg mnie warto by wybór był świadomy, wiedzieć co jest czego nie ma, co jest inaczej, co jest super a do czego może być początkowo ciężko się przyzwyczaić. Wtedy nie będzie niespodzianki.
    A druga kwestia, jeśli mocno zależy Ci na mobilności i wadze - weź do ręki w jakimś salonie MacBook'a AIR. Podejrzewam że do rzeczy o których piszesz może spokojnie wystarczyć, a będzie prawie dwa razy lżejszy i cieńszy. Teraz premierę miała najnowsza generacja serii AIR - nowe zapowiadają się bardzo ciekawie i w dobrych cenach, a "starsza" generacja spadła z ceny jako "wyprzedaż" (na przykład, od tego jeszcze minus 6%).
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

mac z 750 dziala
    wprawdzie nie uzywam z macbookiem tylko z imacem
    ale jest ok

Domyślnie

Kupuj.

Domyślnie

No to decyzja zapadła Dziękuję, że rozwialiście moje wątpliwości i utwierdziliście mnie w przekonaniu, że wybór jest dobry
    Na początku sierpnia pobiegnę do sklepu. pozdrawiam.

Domyślnie

za te pieniążki kupiłbym x220 i5 + intel 310 ssd. mam co prawda i7 ale nie sądżę, żeby różnica była dramatyczna w wydajności a to co mam jest mega rewelacyjne. ma ekran IPS, świetną jasność, rewelacyjne kąty. sama filozofia lenovo ThinkPad jest genialna - montaż dysku ssd (jako drugiego) trwa kilka minut. zerknij na temat o x220 w tym dziale.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cienka obudowa Macbooka air mnie przerasta Za bardzo bym się o niego bała. Niekoniecznie odpowiadają mi jego parametry 2GB ramu i 128GB? Stanowczo za mało.. (HP ma podobne parametry i cienko przędzie przy 8-godzinnej pracy-chyba, że mylę pojęcia?!)
    Zresztą pro jest tańszy od air (wnioskując z linka . Nie ma dla mnie znaczenia czy kupię w iSpotcie czy w innym sklepie Macbook Pro ma chyba 2,20kg, więc to nie tak dużo, porównując go np. z moim obecnym HP'iek który waży ok 4kg.. Powiem szczerze, że nie przemawiają do mnie obecnie żadne inne firmy niż Apple-zraziłam się już nie raz do wielce zachwalanych lapków, które umierały po dłuższym użytkowaniu.. Wybór padł na 13" pro Byłam w sklepie, obmacałam i chyba na dniach się do siebie przytulimy.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    Cienka obudowa Macbooka air mnie przerasta Za bardzo bym się o niego bała. Niekoniecznie odpowiadają mi jego parametry 2GB ramu i 128GB? Stanowczo za mało.. (HP ma podobne parametry i cienko przędzie przy 8-godzinnej pracy-chyba, że mylę pojęcia?!)
    Zresztą pro jest tańszy od air (wnioskując z linka . Nie ma dla mnie znaczenia czy kupię w iSpotcie czy w innym sklepie Macbook Pro ma chyba 2,20kg, więc to nie tak dużo, porównując go np. z moim obecnym HP'iek który waży ok 4kg.. Powiem szczerze, że nie przemawiają do mnie obecnie żadne inne firmy niż Apple-zraziłam się już nie raz do wielce zachwalanych lapków, które umierały po dłuższym użytkowaniu.. Wybór padł na 13" pro Byłam w sklepie, obmacałam i chyba na dniach się do siebie przytulimy.
    Nie chce Ci psuc przyjemnosci z zakupu, ale nie mysl ze Apple maja jakas otoczke cudownosci ktora chroni je przed wszelkimi awariami czy innymi problemami, ze nie psuja sie, wieszaja, czy w inny sposob sa super-komputerami W szafie mej lezy kupka zlomu wlasnie w postaci 13" Apple, ktorego kupilem w chwili zwiechy intelektualnej i za namowa znajomego grafika, a ktory po nieco ponad roku poprostu sie wiecej nie wlaczyl i za naprawe Cortland zyczy sobie 1900zl Za cene owego (w US) mial bym DELLa Precision o tych samych parametrach i z trzyletnia gwarancja - no coz, czlek uczy sie na bledach

Komputery Apple nie sa komputerami boskiego pochodzenia, sa poprostu dobrze wyinzynierowanymi PC o pieknym wygladzie, ale w srodku maja dokladnie te same czesci co PC, i sa nawet produkowane dokladnie w tych samych fabrykach Foxconn'a co DELL i HP np. Sa to bardzo dobre komputery, przemyslane, z dobrze dobranymi czesciami i dopracowanym systemem operacyjnym - sa tylko cholernie drogimi, i przyladem ze wlasciwy marketing moze stworzyc obraz maszyny o nieziemskich wlasciwosciach

Innymi slowy jesli Cie stac na Apple, to bedzie dobry zakup, nie mysl ino ze bedzie dzialal wiecznie i bezproblemowo. A, serwis jest tak samo drogi jak i komputery
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 25-07-2011 o 10:16

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli kogoś stać na luksusowy samochód, to MUSI być go stać i na dużo paliwa i makabrycznie drogi serwis.

Analogicznie jest w wypadku maków.

... ale dla majętnej kobiety, która nie chce słyszeć o pierepałkach z systemem, mak jest jak najbardziej w porządku.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

... i będzie to dobry wybór....
    Siadając czasami przy lenovo, zastanawiam się, dlaczego przesiadki nie robiłem wcześniej.

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów