Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Centrum Nauki Kopernik

Ktoś kogoś zna/wie o co chodzi?

Wybieram się tam z dziećmi (6+1) i podobno aby tam wejść czeka się w niekiepskich kolejkach.
    Na ile to prawda i czy da się to jakoś ominąć/zarezerwować bilety?

A może ktoś zna kogoś kto zna kogoś co by można nie stać w kolejkach (o ile są)
    Paweł

Domyślnie

Ostatnio tam przejeżdżałem (piątek, ~14.00) to kolejka miała jakieś 300-400m.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Mój syn czekał w kolejce 3 godziny. Ale ogólnie z wizyty w centrum był bardzo zadowolony.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

wiem, że można jakoś zarezerwować, bo jedna kobitka miała bilet do planetarium na konkretną godzinę.

Domyślnie

kapitan planeta i planetarianie wchodza bez kolejki.

Domyślnie

Ostatnio kolega opowiadał, że stał z sześcioletnim synem w kolejce 3 godziny. Z tego co mówił, to w międzyczasie kolejkę omijały grupy zorganizowane, wchodziły bez czekania. Weź znajomych z rodzinami, zbierzcie się w większą grupę (15 osób) i zaklepcie bilety wcześniej.

Domyślnie

Kolejki są masakryczne, na godzinę/półtorej przed otwarciem kolejka ma już co najmniej dwie godziny (czyli trzy/trzy i pół godziny czekania...).

Ogólnie, jeśli nie masz nieziemskiego szczęścia i akurat trafi się godzinę przed otwarciem 'gorszy dzień' to może uda się obskoczyć kolejkę w godzinę, mniej się podobno nie zdarza (wg. rozmowy z pracownikami). Ja czekałem koło 3 godz.

Wg. mnie opłaca się iść wcześniej (dzień/dwa?) i kupić w ten sposób, niestety rezerwacje przewidziane są tylko dla grup zorganizowanych (z tego co pamiętam od 15 osób chyba...).

Dobrym pomysłem, dla osób z 'okolic' jest kupno biletu rocznego, kosztuje niewiele więcej a mamy problem z głowy (a co jakiś czas otwierane są nowe ekspozycje).

Ogólnie wypas ale organizacja według mnie leży i kwiczy - centrum megawypaśnych technologii i nauk a kupić biletu przez internet się nie da... ;P

Domyślnie

No, można jeszcze jakiś plenerek tam zorganizować i też zmówić grupowe bilety.
    A i jakiś konkursik na najciekawszę fotkę z pleneru można by zrobić przy okazji, bo jest tam co focić.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    No, można jeszcze jakiś plenerek tam zorganizować i też zmówić grupowe bilety.
    A i jakiś konkursik na najciekawszę fotkę z pleneru można by zrobić przy okazji, bo jest tam co focić.
    jestaem jak najbardziej za

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Ostatnio tam przejeżdżałem (piątek, ~14.00) to kolejka miała jakieś 300-400m.
    Bo w wakacje to poroniony pomysł, żeby odwiedzać to miejsce.
    Ponadto, trochę przereklamowane miejsce. Osobiście się rozczarowałem. To jakby porównywać klocki Lego z klockami drewnianymi. Klocki drewniane to oczywiście Centrum Nauki Kopernik.
    Być może rozczarowałem się, bo porównywałem to miejsce z podobnymi , które widziałem np. Hameryce.
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 21-07-2011 o 18:45

Uprawnienia umieszczania postów