Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: M...

Domyślnie

Mi się 1 podoba
    "GŁASKANIEM NIC SIĘ NIE NAUCZĘ - pokrytykuj mnie nieco"
    ~ JA

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrow Wlkp

Domyślnie

mnie również 1 zatrzymała na chwile .... chętnie zobaczyłbym więcej
    D700, MB-D10, T16-28/2.8, N24-120/4, S50/1.4 Art, S70-200/2.8, Rf-603, SB-700, YN-460-II

Domyślnie

Mnie się 1 i 2 widzi.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Niestety nie podoba mi się.
    1. Słaba obróbka, poza tym przeszkadza mi biała plama zamiast nieba za modelką.
    2. Kadrowałbym trochę wyżej, bez kolana modelki.
    3. Niebo jak w 1 no i skóra modelki. Wygląda jakby miała anemię.

Domyślnie

A mnie się nie podoba niestety. Poległeś kolego na kadrowaniu, dziwne cięcia, słaba obróbka. Kciuk w kadrze na 1 można było usunąć. na 2 modelka lepiej wygladalaby w srodku kadru niż cięta z prawej ze schowaną ręką pod włosami. Na 3 druga dłoń mogłaby nie chować się za nogami, wyglada jak ucięta.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Niestety nie podoba mi się.
    1. Słaba obróbka, poza tym przeszkadza mi biała plama zamiast nieba za modelką.
    2. Kadrowałbym trochę wyżej, bez kolana modelki.
    3. Niebo jak w 1 no i skóra modelki. Wygląda jakby miała anemię.
    Odnośnie obróbki i wypalonego nieba się nie zgodzę to był świadomy wybór. Niestety ale przy tej rozpiętości tonalnej sceny nie idzie tego zrobić za bardzo inaczej no chyba, że byśmy weszli już w pseudo HDR. Chciałem zrobić tak aby modelka była dobrze naświetlona, bo oczywiście można by zrobić tak że bym nie przepalił tego nieba i próbował wciągać światło z modelki obróbka ale wyszło by strasznie nienaturalnie. Obróbka to moim zdaniem kwestia gustu aczkolwiek kolor i "bladość" skróy modelki jest w zasadzie zachowana.

Cytat Zamieszczone przez Remik
    A mnie się nie podoba niestety. Poległeś kolego na kadrowaniu, dziwne cięcia, słaba obróbka. Kciuk w kadrze na 1 można było usunąć. na 2 modelka lepiej wygladalaby w srodku kadru niż cięta z prawej ze schowaną ręką pod włosami. Na 3 druga dłoń mogłaby nie chować się za nogami, wyglada jak ucięta.
    Faktycznie już zauważyłem po zdjęciach, że kadry które zrobiłem są niestety niedbałe i niestety podczas sesji nieco "siliłem" się aby wymyślić coś z niczego. Podejrzewam, że to trochę spowodowane jest tym, że zdjęcia robiłem w miejscu które znam bardzo dobrze, które widzę niemalże codziennie od 20 lat i robiłem tam już zdjęcia X razy to już mi się po prostu opatrzyło i nie jestem w stanie wykrzesać wiele więcej. Odnośnie kadrowania zgadzam się z wami i mogłem to zrobić lepiej faktycznie.
    D610, V1, FM2n

Uprawnienia umieszczania postów