Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Od dawna bezrobotni

Z pewną nostalgią i żalem, że nie sposób znaleźć pracujące.

Zapraszam

Domyślnie

Widac pomysł, ale... niestety jego realizacja do mnie nie przemawia.
    Głównie przez "wkradający się" wiatrak z prawej... do tego w pionie odnosze wrażenie ciasnoty.
    Stanąc dalej w kadrze poziomym próbowac, o ile jest założenie umieszczenia dwóch wiatraków w kadrze - ale to moja wizja
    Z konwersją też mozna powalczyc - coś niedobrego dzieje się na niebie, na wysokości wiatraka i powyżej.
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Ja bym nawet ten pomysł kupił, ale tego bliskiego chyba potrzeba by było troszkę więcej, z prawej (no chociaż 0,5 cm) i końcówkę śmigła. Wiem, że pewnie słabiej by się zazębiały, ale ....
    Na niebie rzeczywiście kaszka, choć może ma swój urok? Krótko mówiąc jest naprawdę dobrze, a mogłoby być lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 04-07-2011 o 01:32
    A new shit has come to light...

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Ja bym nawet ten pomysł kupił, ale tego bliskiego chyba potrzeba by było troszkę więcej, z prawej (no chociaż 0,5 cm) i końcówkę śmigła. Wiem, że pewnie słabiej by się zazębiały, ale ....
    Na niebie rzeczywiście kaszka, choć może ma swój urok? Krótko mówiąc jest naprawdę dobrze, a mogłoby być lepiej.
    Ewentualnie lekko w lewo żeby śmigło całe było, ale bez fragmentów wiatraka. Ale pomysł fajny.

Domyślnie

Panowie, dzięki za komentarze!

Apropos strony technicznej. Ta sieczka na niebie to nie szum od wysokiego ISO, a naprawdę ostro nawalający deszcz, który po lekkim wypaleniu nieba tak się to ukazał. Mi, przez ukazanie jak paskudna była to pogoda, ten klimat bardzo się podoba. Na wydruku niestety się aż tak nie uwypuklił .

Cóż, wczorajsza pogoda była zdolna przewrócić mnie razem ze statywem

Ja celowo kadrowałem z prawą stroną drugiego młyna. Wg mnie daje to kompozycji wrażenie osadzenia pierwszoplanowego skrzydła w fizycznym obiekcie, nie pozostawiając miejsca na domysły i zamykając przestrzeń, dzięki czemu wzrok 'nie ucieka' na prawo i jednoznacznie wskazuje na ten właściwy element - drugi młyn. Nie uznałem końcówki skrzydła za tak ważną rzecz, tym bardziej że była postrzępiona i naprawdę odwracała uwagę.

Poziomy kadr z daleka nie był możliwy w ogóle. Wszystkie (3) młyny stoją na wzgórzu, a kilka kroków w tył ukazałoby krzaki i schowało mój obiekt za horyzontem

Domyślnie

pomysłowo skadrowane. Dupereli sie nie czepiam. Mi sie podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Gdzie to jest ?
    Nieopodal Komorowa, pod Poznaniem. Widać z 'piątki'. Już widzę jedno z Twoich zakręconych, gwieździstych z wiatrakiem w tle )

Domyślnie

Odrobinę za daleko na takie zdjęcie. Jak znasz coś podobnego tylko bliżej i się podzielisz to pewniakiem zobaczysz zakręcone gwiazdki w tym miejscu
    Jak na razie jedyny namierzony tego typu wiatrak znajduje się w Bierzgłowie.

Domyślnie

W naszych okolicach jest niestety więcej nowoczesności, a młyn w Lubawie był napędzany turbiną wodną. Chyba małe szanse

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów