Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Co Lepiej... ?

Domyślnie

Miałem 50d i zamieniłem na 5dmkII. Wszystko jest lepiej (łącznie z celnością AF, choć boczne są wolniejsze). Jeżeli trafisz 5d w dobrym stanie i podepniesz 85/1.8 to dłuuuugo inne obiektywy nie będą Cię interesować. Dopiero wspomniane wcześniej 135/2 zmieni Twój światopogląd. No i oczywiście 35L

Pozdrawiam,
    Łukasz

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    A co nie tak z tym szklem? GO ma chyba plytsze niz 50/1.4, a ze mydelniczki sie trafiaja... I tak zawsze trzeba sprawdzic. To bardzo przyjemny obiektyw.
    Mialem juz 2 egzemplarze. Obydwa byly ostre od F1.8 ale jak trafily, a to niestety byla loteria. Samyangiem na manualu mialem lepsza kwote trafien, bo przynajmniej wiedzialem, ze musze sie skoncentrowac. I ogolnie, taki "chrobotek"

Domyślnie

To inaczej zapytam.. co byście poradzili do 4 tys ?

Przesiadka na Canona jest juz raczej przesadzona... czyba ze dostane d90 w atrakcynej cenie.

Piszecie ze w 5dmk2 w porownianiu do 50d jest "wszystko lepiej"...kiedys tak myslelem przesiadajac sie z d90 na d300...oczywiscie lepiej zrobiony, trzymanie, "klawiszologia" i 51 pkt AF...i moim zdanie sie nie opłaca zmiana na d300...

a teraz:

40d/50d + na bank C 50 1.4 + w perspektywie czasu cos troche szerszego (w dziale 17-20mm)

czy szarpać sie na

5d + C 50 1.8 (na jakis czas zbierajac na 85 1.

...boże ale człowiek ma problemy ;p
    Ostatnio edytowane przez kuuubu ; 01-07-2011 o 16:29

Domyślnie

To juz staroc. MK2 predzej.
    Staroć który w portrecie sprawdzi się lepiej niż każdy dostępny obecnie crop

Po co ma dopłacać do mk2? Nie pisał nic o filmach ani o reprodukcjach na billboardy. A to (filmy + rodzielczość) to chyba jedyne istotne różnice (ew ekran). Za to praktycznie gwarantuje banding na natywnym iso...

Nadal namawiam Cie na 5D - zakochasz się w obrazku i kolorach. 50 1.8 też będzie się super spisywało na pełnej klatce, ostrość od pełnej dziury.

Domyślnie

Moim zdaniem nie warto dla samej magii FX. To juz staroc. MK2 predzej.
    Do zdjęć na niskim iso (100-400) 5dMk2 to syf jakich mało (potworny banding), 5D "classic" jest znacznie lepszym wyborem gdy kogoś nie interesuje video.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    ... Nadal namawiam Cie na 5D - zakochasz się w obrazku i kolorach. ...
    Podpisuje się obiema

Domyślnie

Szczerze mówiąc to rozmawiłem juz troche o 5d i bardzo go chwalą... i Ci co zamienili na mk2 mówią ze wielkiej różnicy nie widać.

Filmy, bilbordy...nie wchodza w gre.

Boże do złeg mnie namawiacie ;p ...narzeczona znów bedzie krzyczeć ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuuubu Zobacz posta
    Boże do złeg mnie namawiacie ;p ...narzeczona znów bedzie krzyczeć ...
    Porobisz jej pare zdjęć, zobaczy jak na nich wygląda - to przestanie

Domyślnie

Haha zawsze tak mówię

To chyba jest juz przesadzone... szukam 5D

A jeszcze jedno co do 5d szerszego polecicie i w miare taniego ? (szerszego tzn 17-25mm wystarczy)

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów