Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sypialnia.

Domyślnie Sypialnia.

Völkchlor

Domyślnie

podoba mi sie zniekształcenie tego budynku
    N i pare gratów

Domyślnie

Ale on nie jest zniekształcony
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Ale on nie jest zniekształcony
    Niesamowite.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Wszystko ładnie, tylko punkt obserwacji nie koreluje z perspektywą.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta

Pzdr.
    Aparat był wycelowany prosto przed siebie, czyli oś optyczna przebiegała równolegle do ziemi i prostopadle do pionów budynku. Zadnych machlojek.
    Völkchlor

Cool

Ja mam wrażenie, iż u góry budynek nabiera kształtów jak wazon na kwiaty. Nie jest to tylko kwestia perspektywy.

Moim zdaniem robotnicy albo mocno popili albo byli bardzo wnerwieni oglądaniem dziennika TV o godz. 19.30. Znany był wtedy przypadek, że jeden gość w trakcie oglądania dziennika butem rozwalił swój telewizor. Rzecz w tym, że to był nowiutki telewizor, który bezskutecznie przez 3 lata próbował kupić, by w końcu będąc całkowicie załamanym nabył go w Pewexie. Żona jego wpadła w histerię, była wielka awantura, ktora skończyła się rozwodem.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Aparat był wycelowany prosto przed siebie, czyli oś optyczna przebiegała równolegle do ziemi i prostopadle do pionów budynku. Zadnych machlojek.
    Ok.

Gdyby jednak (dla danego obrazka) umieścić punkt obserwacji na wysokości dachu (nadal równolegle do powierzchni Ziemi), to nikt by nic nie mówił.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Ja mam wrażenie, iż u góry budynek nabiera kształtów jak wazon na kwiaty. Nie jest to tylko kwestia perspektywy.
    w ramach zabawy proponuję patrzeć na zdjecie raz z prawej, raz z lewej strony - przesuwając punkt widzenia i stale sledząc zdjecie - wtedy się cuda dzieją

Gdyby jednak (dla danego obrazka) umieścić punkt obserwacji na wysokości dachu (nadal równolegle do powierzchni Ziemi), to nikt by nic nie mówił.
    oj, wtedy by mowiono ze podłoga dziwnie wygląda
    Völkchlor

Domyślnie

Mimo wszystko linie powinny sie jednak choćby minimalnie zbiegać przy takiej perspektywie. Taki widok jest dla nas bardzo nienaturalny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów