Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Siena

Domyślnie Siena

... w południe, niestety z szuflady. Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam.

Domyślnie

Ładne.
    Podoba mi się zderzenie starych i zaniedbanych budynków starówki z elegancką wieżą. Wolę jednak aby wieży nie zasłaniał dach budynku. Sam dół jak widać prosi się o szczególne potraktowanie i serię zdjęć.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Zdecydowanie się zgadzam dach który zasłania wieże niezłe irytuje
    Miejscówka ma duży potencjał.

Domyślnie

no miejscówka super... potencjał niewykorzystany troszkę...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Piękne miejsce (jak cała Siena), ładne zdjęcie. Przysłonięcie wieży ratusza delikatnie uwiera, ale gdyby miał on zostać odsłonięty kosztem ciągu kamienić po lewej stronie, to uważam, że zdecydowanie jest lepiej tak, jak teraz. Domy po obu stronach ulicy łapią perspektywę i dobrze wprowadzają w kadr.

Domyślnie

Dzięki za uwagi, jak dobrze pójdzie, postaram się we wrześniu poprawić .

II.

Domyślnie

Oczywiście wolę 2. Na 1 widzę kilka fajnych zbliżeń, może z innego miejsca, ale one aż wołają: weź mnie, przepraszam, sfotografuj mnie.

Dune, jak jest duża różnica wysokości, to na ogół lepiej wychodzi zdjęcie z dołu do góry. Taka jest zasada.

Domyślnie

Nr 2 było z dołu do góry albo prawie było

II jest trochę z góry do góry - gdyż kościół jest dla mnie bohaterem zdjęcia
    Niestety, kiedy robiłem zdjęcia, na ulicy był tłum pstrokato ubranych turystów, dodatkowo na sfotografowanych ulicach (zdjęcie nr 1 i 2) po lewej stronie kadru stał sznur gęsto zaparkowanych pojazdów (!) dość skutecznie odwodziło mnie to od kadrowania "z dołu do góry".
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 27-06-2011 o 12:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Nr 2 było z dołu do góry albo prawie było

II jest trochę z góry do góry - gdyż kościół jest dla mnie bohaterem zdjęcia
    Niestety, kiedy robiłem zdjęcia, na ulicy był tłum pstrokato ubranych turystów, dodatkowo na sfotografowanych ulicach (zdjęcie nr 1 i 2) po lewej stronie kadru stał sznur gęsto zaparkowanych pojazdów (!) dość skutecznie odwodziło mnie to od kadrowania "z dołu do góry".
    1. Z dołu do góry, to mam na myśli ze schodkami. Ładniejsza kompozycja.
    2. Jak kościół jest bohaterem zdjęcia - a na tym zdjęciu jest najmocniejszym tematem - to go nie zasłaniaj.
    3. Turyści - najlepiej jak wszyscy śpią, czyli raniutko. Kiedyś fociłem ciekawą, starą kamienicę pełną meneli, musiałem zrezygnować szybciutko i przyszedłem raniutko jak hołota spała.
    4. Na samochody nie mam lekarstwa. Kolega - artysta, mnie zawsze wnerwiał jak mu się zaułki starówki bardzo podobały ale jęczał niemiłosiernie, że zrobiłem z samochodem.

Domyślnie

Tylko informacyjnie dodam, że na tej ulicy nie ma schodów, mimo widocznej różnicy wzniesień

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów