Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Okiennice

Domyślnie Okiennice

Zdjęcia zrobione w Toskanii, niestety trochę "na kolanie", gdyż pod presją czasu w trakcie wycieczki objazdowej. Wkrótce ponownie ruszam na plener do Włoch fotografować tamtejszą architekturę miast i miasteczek, tym razem jednak sam będę organizował sobie czas i wybierał miejsca. Proszę o uwagi do zdjęć oraz o podpowiedzi co do miejsc w północnych i środkowych Włoszech, zwłaszcza tych mniej znanych, wartych zainteresowania. Przykładowe zdjęcia mile widziane

1
    2.
    3.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 11-04-2011 o 00:25

Domyślnie

Jedynke chyba tez bym chcial zobaczyc w pionie. W 3 natomiast troche niebo przepalone i nie podoba mi sie GO, ani to ostre ani nie ostre...

Domyślnie

Z tych trzech to najbardziej podoba mi się 2, tylko widziałbym to bez nieba (które i tak jest białe) za to z większą ilością dołu. Na 3 nie podoba mi się to dziwne wyostrzanie i przepalona ściana na środku. A w 1 też więcej dołu by się przydało jak dla mnie.

Domyślnie

Generalnie widzę, że na zdjęciu nr 3, przygotowując do umieszczenia na forum, przesadziłem z kontrastem i wyostrzeniem. Przepalenie ze ściany domu jest do wyeliminowania, niestety nieba nie. W tej uliczce było dość ciemno. Rzeczywiście, lepiej byłoby gdyby tylny plan też był ostry. Brak GO zauważyłem dopiero na monitorze w domu Dużo więcej widzielibyście dołu na pozostałych zdjęciach ?

Domyślnie

no na 1 chcialbym zobaczyc droge... Masz moze taka wersje??

Domyślnie

Nie, nie mam, droga schodziła ostro w dół w kierunku, w którym jest zrobione zdjęcie (widać to po różnej wysokości zawieszenia latarni), ja stałem ładnych parę metrów z tyłu (zdjęcie zrobione na ogniskowej ok 200mm na FF). Gdyby miała być droga, musiałbym pochylić aparat z wszelkimi tego konsekwencjami. Pomijam już, że na tej drodze był spory tłum osób ubranych turystycznie, to chodziło mi najbardziej o pokazanie kontrastów kolorystycznych i rytmu nadawanego przez okiennice.
    Zdjęcie tej ulicy "pod górę", z trochę innego miejsca, to zdjęcie nr 2.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 11-04-2011 o 19:01

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Wlochy takie sa ... a raczej uliczki. idziesz , patrzysz ... na dole ciemno na gorze spawarka sloneczna i wez tu ustaw ekspozycje Ladne zdjecia .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Ladne zdjecia .
    Dzięki, chciałem, aby właśnie tak były odbierane

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Daj wiecej jesli mozesz , chetnie poogladam , w koncu tez juz tam mieszkam

Domyślnie

Kolorystyka zdjęć bardzo w porządku, niestety mnie razi tez mało zdecydowana ostrość ( lub jej brak ) na 2 i 3.
    NIKON

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów