Szukaj
a może tak:
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Przedstawiona przez Ciebie konwersja ma jedną wadę. Bukiecik trzymany przez dziewczynkę ginie na tle jej białej sukienki (alby, jeśli to dziewczę pierwszokomunijne) i został pozbawiony szczegółów -- trzeba by wyciągnąć co nieco. Poza tym, mnie się widzi -- jest jaśniutko, miękko i delikatnie.
Ja akurat przepadam za mięsistą i kontrastową czarno-bielą z dowalona winietą, tak w tym temacie raczej by się nie sprawdziła… choć kto wie?
Hostman22 w Twojej wersji twarz jest zdecydowanie za ciemna. Traci na promienności. Nie pasuje, zwłaszcza do dziecka i to jeszcze pierwszokomunijnego.
Ostatnio edytowane przez swider ; 10-06-2011 o 00:54
moja wersja
Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY
Mnie się nie widzi,za duże przepały.
D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800
Tak, rzeczywiście akurat w tym zdjęciu bukiecik trochę ginie ale to idzie wyciągnąć, natomiast chodzi mi właśnie o miękkość i jasność akurat tego typu zdjęć (komunie, śluby) dlatego to wcześniej napisałem. Przy "reporterce" jestem zwolennikiem mocnej konwersji takiej o jakiej piszesz, użyta tutaj dla mnie ma zastosowanie tylko na ślubie i komunii oraz portretach dzieci.
Wracając jednak do tematu to taka konwersja wydaje mi się jednak delikatniejsza do tego typu imprezy, trzeba będzie jeszcze trochę dopracować szczegóły ale czy to dobry kierunek ?.
Zdjęcia .NEF wywołane w LR3 następnie .JPG konwertowane są za pomocą oprogramowania NiK Software w PS3
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Jeger ; 10-06-2011 o 08:17
D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,
Te ostatnie zdecydowanie lepiej, tylko zeby troche wiecej w bielach sie pojawialo, bo w tej chwili mocno tam wszystko ginie
Włśnie obejrzałem te zdjęcia na ekranie zwykłego laptopa już wiem dlaczego tak bardzo rzucają się w oczy biele.
Na lepszym moniorze nie jest to takie widoczne, mają swoją głębie i delikatne cienie. Trzeba by je poprostu wydrukować i dopiero potem dawać do oceny![]()
D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,
Troszeńkę przytnij biele i będzie ok.
Ale ja ogladalem na oprofilowanym naprawde niezlym monitorze
zreszta teraz tez na takim ogladam (ale juz innym bo nie w domu)
Te ostatnie zdecydowanie lepiej jak pisalem i poprawki minimalne
ale pierwsze zdjecie naprawde bardzo duzo gubi w jasnych partiach
a tak z ciekawosci to w czym konwertujesz obrabiasz do cz/b?
Skontaktuj się z nami