Witam.
Zastanawiam się nad zakupem Canona G3 lub Nikona 4500, na razie lekką przewage ma u mnie Nikon, magnezowa obudowa - design (miałem przyjemność poużywać go jakiś czas - bardzo wygodny) i makro. Canona nie używałem nigdy, martwi mnie to że G3 to plastik - jak intensywne użytkowanie odbija się na aparacie?
Aparat ma mi służyć do:
- fotografowania małych przedmiotów które sprzedaje na allegro
- typowych fotek rodzinnych
- w wakacje wybieram się w Góry Sowie, mam zamiar popstrykać pejzaże
- jeden z powodów zakupu aparatu to MSPO w Kielcach (Międzynarodowy Salon Przemysłu Obronnego)
jak widać aparat ma mi generalnie służyć "do wszystkiego", celowo nie podawałem szczegółów ponieważ nie jestem w stanie ich sprecyzować.
Moje doświadczenia to Zenit, i okazjonalnie pożyczony Nikon 4500 i jeszcze jakiś stary, cyfrowy Olympus. Mam pewne doświadczenie w fotografowaniu zdobytą głównie dzięki Zenitowi (przeczytałem kilka książek), nie szukam point&click. Prywatne zdjęcia mam zamiar gromadzić głównie w postaci cyfrowej, możliwe że niektóre będą publikowane w kolorowym czasopiśmie. Mam dostęp do bazy sprzętowej typu statywy itp, dostęp do akcesoriów z tego co wiem jest równie szeroki zarówno do nikona jaki i canona.
Prosze o opinie użytkowników. Dziękuje.
Podobne pytanie zadałem na forum użytkowników Canona:
http://hazan.emiasto.com.pl/showthre...5431#post45431
P.S. Mam nadziej że to odpowiednie miejsce na forum na takie pytania.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami